KONESOB'un Hazırladığı Eğitim Projesi Bakanlığa bildirilecek

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yenilenebilir Enerji Projesi'nin çalışma grubu toplantısı Berlin ve Konya'da gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONESOB'un Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ”Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy” isimli projesinde yenilenebilir enerji sektöründe nitelikli teknik eleman yetiştirilmesi çalışmalara devam ediliyor.

Projenin amacı Türkiye'de ve özellikle İç Anadolu bölgesinde artan yenilenebilir enerji yatırımları çerçevesinde bu tesislerde çalışacak olan teknik işgücünün yetiştirilmesi için yenilikçi ve modern bir ara eleman yetiştirme müfredatı geliştirmek ve bu müfredatı tüm ülke ve AB çapında uygulanabilirliğini sağlamak olarak belirlendi.

Almanya’nın Berlin şehrinde ve geçtiğimiz günlerde KONESOB toplantı salonunda yapılan toplantılarda Necmettin Erbakan Üniversitesi KONSEM ve Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen ve pilot eğitimi yapılan eğitim programı tartışıldı. Uzmanlar geliştirilen programın bu alandaki ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğu yönünde görüş bildirdi.

KONESOB'un proje lideri olduğu eğitim projesinde Türkiye’den 4, Almanya ve Macaristan’dan birer olmak üzere toplam 6 ortak bulunuyor. Tüm kurumların katılımı ile oluşturulan çalışma grubu, belirli aralıklarla toplanarak proje faaliyetlerini değerlendiriyor.

Eğitim programı son şekli verildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığının modül havuzuna alınması için bakanlığa iletilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir