Koton, yurt dışına Türkiye'den çok mağaza açacak

Perakende sektörünün önemli oyuncularından Koton, bu yıl yurt dışında 40 mağaza açmayı hedefliyor. Bu sayı yurt içinde açmayı planladığı mağaza sayısından 10 daha fazla.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research Company işbirliğiyle hazırlanan, 7 yıllık karşılaştırmalı verileri içeren ‘AVM Endeksi’ Wyndham Hotel Levent’de düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yılmaz, şu anda 293 adet Türkiye’de, 193 adet yurt dışında olmak üzere 486 mağazalarının olduğunu ve yüzde 40 büyüme hedeflediklerini belirtti.

“10 bin olan istihdam rakamımızı 2023’de 30 bine ulaşacağını öngörüyoruz" diyen Yılmaz Yılmaz, "Bu sene yurtdışında 39-40, yurtiçinde 30 mağaza açacağız. Bu yıl ilk defa yurtdışında Türkiye’den daha fazla mağaza açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “AVM’ler olmasaydı Koton da bugün bu noktada olmazdı. Şu anda yaşanan sıkıntılar da geçmişte olduğu gibi gelip geçecektir. Enseyi karartmamak lazım.”