Krediyi ‘anında’ kapıştılar

Online bankacılığın gelişim hızı baş döndürüyor. İş Bankası’nın internet şubesinden anında onaylanıp hesaba geçen kredi 40 gün içinde toplam ihtiyaç kredilerinden yüzde 5 pay kaparken, bankanın aktif mobil müşteri sayısı, internet şubesini geride bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BORSA/FİNANS SERVİSİ

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, geçen ay başlattıkları anında kredi uygulamasının 40 günlük sürede bankanın toplam ihtiyaç kredilerinin yüzde 5’ine ulaştığını söyledi. İnternet üzerinden başvurulan kredinin, şubeye gitmeden aynı gün hesaba geçmesi nedeniyle yoğun ilgiyle karşılaştığını bildiren Sezen, verilen kredilerin 85 milyon TL’ye ulaştığını, şimdilik yalnızca internet şubesinden kabul edilen başvuruların yakın zamanda cep şubesinden de alınacağını kaydetti. 

40 günde 12 bin kişinin anında kredi kullanmasının önemli bir gösterge olduğuna dikkat çeken Sezen, “Anında kredi 1 ayda bu hale geldi. Mobil şubeden de kullandırılmaya başladığımızda çok daha büyük hale geleceğini tahmin ediyoruz. Krediyi mobil olarak kullandırabilmek için aplikasyon üzerinde de çalışıyoruz” diye konuştu. 

İş Bankası ve Mars Cinema Group işbirliğine giderek afiş üzerinden bilet almaya, salona gitmeden koltuk seçmeye imkan tanıyan bir sistem kurdu. İş Bankası’nın Parakod uygulaması ile sinemaseverler cep telefonlarından satın aldıkları biletin barkodunu kullanarak kağıt bilete gerek kalmadan doğrudan filme girebilecekler. Uygulamanın tanıtıldığı toplantıya İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ve Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaff er Yıldırım katıldı. 

İş Bankası kartı olanlara Cinemaximum’larda ilk seans biletlerini 7 liraya alabildiğini hatırlatan Yalçın Sezen, “Bu kampanyadan bugüne kadar 230 bin kişi faydalandı. 2 bin TL üzeri harcama yapan müşterilerimize hediye ettiğimiz bilet sayısı ise 153 bin oldu. 20 bine yakın müşterimizi ise özel gösterimlerde ağırladık. Bu kampanyalarla birlikte 500 bini aşan miktarda sinema bileti dağıtarak sektöre destek olduğumuza inanıyoruz” diye konuştu. 

Cep bankacılığı interneti geçti 
Mobil bankacılığın düzenli olarak yükselen bir grafik çizdiğine dikkat çeken İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ise bu ay itibariyle aktif mobil müşteri sayısının internet şubesini geçtiğini söyledi. İnternet müşterileri sayısının 2,5 milyon, mobil müşteri sayısının ise 2 milyon olduğunu belirten Hakan Aran, son bir ay içinde kullanım rakamlarına bakıldığında mobil şubenin 1,7 milyon, internet şubesinin ise 1 milyon 650 kişiye hizmet verdiğini söyledi. Mobil şubenin ilk defa interneti geçtiğini dile getiren Aran, bu durumun bankacılığın geleceği açısından önemli bir gösterge olduğunu kaydetti. 

Sinemacılar e-bilet için geri sayıyor 
Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, uçak bileti alımında yasal hale gelen e-bilet uygulamasının, eğlence sektöründe de kullanabilir hale gelmesi için yasal düzenlemeler üzerinde çalışıldığını söyledi. Yıl sonuna kadar e-bilet satışının mümkün hale gelmesini beklediklerini belirten Yıldırım, gelecek yıldan itibaren gişelerde 1-2 kişi çalıştırmanın yeterli olacağını söyledi. İnternetten satılan biletten 1,5 TL hizmet ücreti alındığını bildiren Yıldırım, internet satışlarının yüzde 6-7’ler düzeyinden yüzde 30-40’lara çıktığında bu ücretlerinde düşeceğini kaydetti. Sektörden yüzde 8 KDV, yüzde 10 da eğlence vergisi alındığına dikkat çeken Yıldırım, bu oranların Avrupa’nın çok üzerinde olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini söyledi.