Kurda düşüş bekleyen yatırımcılara özel ürün

ÜNLÜ & Co’nun “Kurun düşmesi durumunda dolar almak isteyen yatırımcılar için geliştirdiği yeni yapılandırılmış borçlanma aracı DCD muadili YBA’nın ihracı 16 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Döviz yatırımcısına yönelik geliştirdiği ürünlerine bir yenisini daha ekleyen yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, bu kez dolar/TL kurunun düşeceğini öngörmesi durumunda dolar almak isteyenlere yönelik yapılandırılmış borçlanma aracı DCD muadili YBA’yı sunuyor. 

Piyasadaki mevcut TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi hedefleyen, bu doğrultuda kurun düşmesi durumunda döviz almak isteyen ve anaparasını vade sonunda farklı bir döviz cinsinden alabilmeye razı olan yatırımcılar için geliştirilen bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı (DCD muadili YBA), ÜNLÜ Menkul tarafından 16 Şubat Perşembe günü piyasa sunulacak.

“Bir ay sonra kur, uygulama kurunun altında olursa dolar alırım” diyen yatırımcılara uygun olarak bu ürünü hazırladıklarını belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan “DCD muadili YBA, yatırımcının Türk Lirası anaparasını, belirli bir vadede belirlenen bir kurdan (uygulama kuru) dolara çevirme hakkını karşı tarafa satarak, karşılığında ilave getiri elde ettiği bir işlem olma özelliği taşıyor. USD/TRY kurunun vade tarihinde uygulama kurunun üstünde olacağını düşünen bir TL yatırımcısı, bu YBA’yı alarak ilave gelir elde edebilir. Böylece yatırımcı hem kur riskinden hem anaparasının erimesinden kendini korumuş olur” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir