Limak, Kuveyt havalimanını 4 yılda bitirecek

Türk müteahhitleri tarafından gerçekleştirilen en büyük projelerden olan Kuveyt Havalimanı terminal binasını inşa eden Limak, projeyi 6 yıl yerine 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da inşaatı devam eden 3. Havalimanının yapımcı firmalarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bir süre önce ihalesini aldıkları ve 6 yılda tamamlayacaklarını bildirdikleri Kuveyt Havalimanı inşaatını 4 yılda bitireceklerini söyledi.

Nihat Özdemir, Kuveyt Emiri’ni ziyaretlerinde yaptığı görüşmede, “Bu havalimanının tüm Kuveytlilerin hayali olduğunun farkındayız. Yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Türk müteahhitlerinin en büyük projelerinden

Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı ile ilgili kontrat geçtiğimiz yıl mayıs ayında Limak İnşaat tarafından imzalanmıştı.

Yaklaşık 4.6 milyar dolar değerindeki kontrat Türk müteahhitlerinin yurtdışında tek başlarına aldıkları en büyük kontrat olma özelliğini taşıyor.

İnşaat süresince ortalama 7.500 kişiye istihdam sağlayacak olan projede çalışan sayısının 12.000'e kadar çıkması bekleniyor.

İkonik ve çevreci bir dizayna sahip olan yeni terminal binası, 25 milyon yolcu kapasiteli olacak ve tavanındaki güneş panelleri sayesinde kendi elektriğinin bir bölümünü de üretebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir