Limak'a 'kurumsal sorumluluk' ödülü

Limak Kosova, işsizliğin yüzde 50 seviyesinde olduğu Kosova'da, istihdam yaratan projesiyle 14.ödülüne sahip oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2010 yılından bu yana Fransız ortağı ile Kosova Priştine Adem Yaşari Havalimanı’nın işletmesini üstlenen Limak Kosova, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen IPRA (International Public Relations Associations ) kongresinde, kurumsal sosyal sorumluluk kategorisinde birinci olan şirket, bugüne kadar kazandığı ödül sayısını da 14'e çıkardı.

Genç işsizliğin, yüzde 50 seviyesinde olduğu Kosova’da, gençlere istihdam yaratan projesiyle bu ödüle layık görülen şirketin, Boğaziçi ve Priştine üniversiteleri ortaklığıyla hayata geçirdiği proje kapsamında öğrenciler 6 ay süreyle eğitim aldı.

Ödül törenine katılan Limak Kosova CEO’su Haldun Fırat Köktürk, Kosova’da faaliyete başladıkları günden bu yana sanattan, spora; eğitimden sağlığa tüm önemli projelere destek verdiklerini hatırlattı. Köktürk, “LimakASI, son derece kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle Priştine Üniversitesi’nin son sınıf 30 öğrencisine eğitim verdi. Havalimanı işletmeciliği dahil birçok konuda eğitim alan öğrenciler, program sonunda AB müktesebatına uyumlu 70 ülkedeki 100’den fazla havalimanında çalışmalarına imkan verecek sertifikaları almaya hak kazandılar. Ayrıca, 3 aylık stajlarının ardından tüm öğrencilerimiz havalimanında profesyonel çalışma hayatına adım attılar. Boğaziçi Üniversitesi ile de işbirliği yapılan projeyi önümüzdeki dönemde Türkiye’de de uygulayacağız” diye konuştu. 

14. Uluslararası ödül törenine katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız, Türkiye’de havacılık sektöründe çalışmak isteyenlere yönelik bir akademi kurulması konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.