Marka Gıda, market sayısını artırmayı hedefliyor

Marka Grup'un gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketi Marka Gıda, Sivas, Tokat, Kayseri, Yozgat ve Amasya gibi illerde açtığı market sayısını artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Marka Grup'un gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketi Marka Gıda, yurt genelinde market sayısını artırarak, ulusal marka olmayı hedefliyor. Yurt genelinde daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen  Marka Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan, "Sivas, Tokat, Kayseri, Yozgat ve Amasya gibi illerde açtığımız market sayısını artırmayı planlıyoruz. Bugün itibarıyla beş ilde 50 şubemiz bulunuyor" dedi. 

Marka Grup'un; et, bakliyat, yumurta paketleme, yaş meyve sebze, kuruyemiş ve pastayı kendi bünyesinde ürettiğini belirten Halis Kaplan, söz konusu ürünleri Marka Gıda marketleriyle tüketiciye sunduklarını bildirdi. Şube sayısını ve üretim kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kaplan, "Bölgemizde daha çok müşteriye ulaşmayı planlıyoruz. Firmamızda çalışan sayısını artırmak istiyoruz. Sivas, Tokat, Kayseri, Yozgat ve Amasya olmak üzere beş ilde 50 şubemizle hizmet veriyoruz. Bugün itibarıyla firmamızda bin 300 kişi istihdam ediyoruz" dedi. 

30 bin metrekare açık, 15 bin metrekare kapalı alana sahip gıda depolama tesislerinin bulunduğunu belirten Kaplan, "Ayrıca bin 650 metrekare et, bin metrekare bakliyat, 500 metrekare yumurta paketleme, 2 bin 400 metrekare yaş sebze-meyve depolama, 2 bin 500 metrekare kuruyemiş ve pasta üretim tesisine sahibiz. 2003 yılından bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Ulusal market olam yolunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. 

"Lokumda, Hacı İsmail Efendi markamızı oluşturduk"

Ürün çeşitliliğini artırmayı planladıklarını ifade eden Halis Kaplan, "Ar-Ge çalışmalarımız sonucu marketlerimizdeki ürün çeşitliliğimizi artırıyoruz. Unlu mamüller ve pastacılık bölümünde 'Hacı İsmail Efendi Lokumları' isimli markamızı oluşturduk. Lokum ve şekerleme çeşitlerini müşterilerimizin beğenisine sunduk. Yapılan Ar-Ge çalışmalarımızı yaptığımız toplantılarda değerlendirip, gözden geçiriyoruz" dedi. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan da bilimsel ve teknolojik destekler aldıklarını da söyleyen Kaplan, "Ürünlerimizin tamamında ISO 22000 kalite sistemini uyguluyoruz" diye konuştu.

Kaliteli ürünleri müşterilerine ile uygun fiyatla sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Kaplan, "Gerek yerel marketler gerekse ulusal marketlerde sayı oldukça fazla. Bu da rekabeti kaçınılmaz kılıyor. Fiyata endeksli rekabet olunca da kalite düşüyor. Herşeyin bir maliyeti var. Kalite ile yarışmak gerekiyor. Müşterilerimizde kaliteyi takdir etmeli. Gıda sektörü her yıl belirli oranlarda büyüme gösteren bir sektör. Bu yıl içinde büyümenin yaklaşık yüzde 10 olacağını tahmin ediyorum" dedi.