Mavi, 2016 hedeflerini belirledi

Türk denim markası, 2016'da 55 mağaza açmayı planlarken, ciroda yüzde 30 artış hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk denim markası Mavi'nin CEO'su Cüneyt Yavuz, 2015 yılında 1.2 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirterek, bu rakamı 2016 yılında 1.5 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mavi'nin 25'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yavuz, Toplam 50 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 2016'da yurtdışında büyümeyi ve mağaza açmayı sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Yavuz, yeni girecekleri ülkeler arasında Kuzey Afrika ülkelerinin olabileceğini, Balkanlarda büyüyeceklerini ve İran'ın da potansiyelinin büyük olduğunu kaydetti.

Rusya'nın ise normalde daha da hızlı büyümek istedikleri bir yer olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Maalesef orada planları bir müddet askıya aldık. Şu anda sorun yok, ticaret devam ediyor, hatta ilk ay büyümemiz yüzde 15-20 seviyesinde. Rusya ile ilgili sorun aslında yaşanan devalüasyon. Son siyasi kriz de durumu biraz daha farklı bir boyuta getirdi. Henüz bize yansımış bir durum olmasa da yatırım yapmakta çekingenlik yaratıyor" diye konuştu.

Toplam yüzde 18 pazar payı bulunan Mavi, yurtdışında 10'a yakın mağaza, Türkiye'de de 45 mağaza açmayı ve 2016'da 440 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.