Medova Hastanesi Konya’da hizmete açıldı

Medova hastanesi 171 yatak kapasitesiyle Konya'da hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rabia Korkmaz

KONYA-  Konya’da sağlık kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi. Medova hastanesi hizmete açıldı. Medova hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, ’’Yatırımın büyük ortağı Berk İlaç-Berk Petrokimya grubunu bu iş için ikna etmek hiç de kolay olmadı. Daha önce oldukça yoğun ve ilaç- aşı temini, petrokimya türevleri ithalatı, iş güvenliği malzemeleri ithalatı gibi birçok ticari faaliyet içerisinde bulundular'' dedi. Karaca, 40’dan fazla proje revizyonu, bu projelerin gerçekleştirilmesi adına belediye ve bakanlık süreçlerinde de önemli emek harcadıklarını belirtti.

Şu anda mevcut hastane kapasitesine deyinen Karaca sözlerine şöyle devam etti, ‘’111 normal, 60 yoğun bakım yatağı olmak üzere 171 toplam yatak, 30 bin metrekareye yakın kapalı alan, radyasyon onkolojisi hariç olmak üzere medikal onkolojinin de dahil olduğu toplamda 57 hekimle hizmet edecek, yan dalları ile üniversite ayarında hizmeti hedefliyoruz’’ dedi. Karaca, toplam yatırımın nakit büyüklüğünün 50 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

Faaliyete geçecek olan birimleri anlatan Karaca,‘’24 saat kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile hizmet verecek olan doğum kliniği, İç hastalıkları, çocuk hastalıkları branşında da gece saat 23:00’ e kadar, Yeni doğan bakım ünitemizi de yakın zaman hizmete açacağız’’ dedi.