Migros, Tesco Kipa için İngilizlerle görüşüyor

Migros, Tesco Kipa'nın hisseleri için ana hissedar İngiliz Tesco Overseas ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tesco Kipa ve Migros karşılıklı olarak hisse alımı için görüşüldüğünü doğruladı. Tesco Kipa, görüşmelerde mutabakata varılamadığını belirtirken, Migros yatırımcının yanıltılmasını engellemek için açıklama yapmadığını bildirdi. 

'Gelişme olursa açıklanacak'

Tesco Kipa’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, İngiliz Tesco Overseas ile Migros arasında gizli nitelikte görüşmeler yürütülüyor.

Yapılan açıklamada “Tesco-Migros görüşmelerinde taraflar temel unsurlarda bir mutabakata varamadı, yatırım kararını etkileyecek gelişme olursa açıklanacak” ifadesi yer aldı.

'Anlaşmanın olumsuz etkilenmemesi için...'

İlerleyen saatlerde bir açıklama da Migros'tan KAP'a yapıldı.

Açıklamada, "Şirketimizin, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.'nin ana hissedarının sahip olduğu Tesco Kipa hisselerini devralmak için yaptığı görüşmelerde son aşamaya geldiğine dair 29 Mayıs 2016 tarihinde basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Şirketimizin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak, taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması değerlendirildiğinden Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, şu aşamada kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır" denildi.