MNF, ürün gamını genişletti

MNF, ürün gamına dekoratif parça üretimini de ekledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mobilya ve kapı sektörüne yönelik dekoratif profil, kenar bandı, plastik profil, boy kulp üretiminin yanına dekoratif parça üretimini de ekleyen MNF Plastik, Ar-Ge çalışmalarından olumlu sonuçlar almaya devam ediyor. Konsept bütünlüğü için gereken dekorasyon bileşenlerinden bir yenisini daha üretim halkasına eklediklerini ifade eden MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Fırat Özkan, yenilikçi ürün anlayışlarının bu yılın ikinci yarısı itibarıyla da devam edeceğini bildirdi. Özkan, pazarda fark yaratacak, cirrolarını artıracak ürün gruplarını müşterileriyle buluşturmak istediklerinin altını çizdi. 

Mobilya ve kapı sektörü için konsept bütünlüğünü sağlayabilen bir firma olmak için çalıştıklarını vurgulayan Fırat Özkan, bu hedefi yeni ürün grupları ve yatırımlarla desteklediklerini kaydetti. 2013 yılında TÜBİTAK desteği ile üretim hattında otomasyona geçtiklerini anlatan Özkan, bu sayede üretim kapasitelerini artırdıklarını anlattı. Özkan, söz konusu uygulama sayesinde üretimdeki insan hatalarının önüne geçtiklerini aynı zamanda genel kaliteyi de toparladıklarını bildirdi. 

Üç boyutlu ürün imal etmek istiyor 

Yine 2013 yılında başladıkları boy kulp ve 2014 yılında da dekoratif parça üretiminin halen devam ettiğini anlatan Fırat Özkan, sözü edilen ürünler ile ihracatta daha aktif olduklarını aktardı. Üretim gruplarının tamamında üç boyutlu ürünler üretebilmek için Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü bildiren Özkan, bu proje kapsamında 250 bin liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Tesislerine ORAN Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle güneş enerji santrali kurduklarını ileten Özkan, “Fabrika binasının çatısına kurmuş olduğumuz sistem ile temiz enerji üretimine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Bugün itibarıyla 6 bini kapalı olmak üzere 20 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını kaydeden Fırat Özkan, mobilya ve kapı sektörünün vazgeçilmezleri arasına giren krom, altın, ahşap ve deri kaplı dekoratif profiller ile bunlara uyumlu kulp, dekoratif parça ve kenar bandını tek çatı altında üretimini yaptıklarını bildirdi. Özkan, bu yılki Zow Fuarı'nda da müşterilerine, “Mükemmel uyum” teması altında bu ürünlerin tanıtımının yapıldığını sözlerine ekledi.