Oylum, kapasitesini 2 katına çıkaracak

Oylum Bisküvileri, Dubaili Bracknor Fund ile 25 milyon TL değerinde yatırım sözleşmesi imzaladı. Firmanın hedefi üretim kapasitelerini 2 katına çıkarmak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek Fidan

Kayseri - Türkiye'nin köklü gıda markalarından Oylum Bisküvileri, Dubai menşeli Bracknor Fund ile yatırım anlaşmasını sonuçlandırdı ve 25 milyon liralık sözleşme imzalandı. 48 yıldır Kayseri'de faaliyet gösteren Oylum Bisküvileri, 2012 yılında halka arz edilerek BİST Ana Pazar'da işlem görmeye başlamıştı.

Geçen yıl borsada en çok kazandıran 5. şirket olduklarını söyleyen Oylum Gıda Sınai Yatırımlar AŞ CEO'su Yener Büyüknalbant, firma olarak katma değeri yüksek ürünlerin imalatını yaparak kapasitesini iki katına, cirosunu da üç yıl içerisinde 2,5 katına çıkarmayı istediklerini belirtti.

Halka arzdan bu yana ihracat yaptığı ülke sayısını artırıp ulusal market zincirlerini de portföylerine eklediklerini söyleyen Büyüknalbant, "Bu süre içerisinde ciromuzu yaklaşık üç katına çıkardık. 16 bin metrekarelik modern üretim tesisimizde ürünlerimizi 30 ülkede tüketici ile buluşturuyoruz. Ürün yelpazemizde bisküvi, gofret, kraker ve kremalı bisküvinin yanı sıra çikolata krema, çikolata kaplamalı ürünler ve çikolata bar ürün grupları yer alıyor. Yakın zaman içerisinde katma değeri yüksek gofret, marshmallow ve kek grubunda kapasitemizi iki katına çıkarmayı istiyoruz" diye konuştu.

Büyüknalbant, "Yaklaşık 7 ay boyunca Dubai menşeli Bracknor Fund ile yatırım görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler safh asında ülkemiz çok meşakkatli süreçten geçti. Hain darbe kalkışması, artan terör eylemleri ve kredi not indirimine rağmen ülkemize ve bize güvenerek Bracknor yatırım yapma kararı aldı" dedi.

Bracknor Yatırım Grubu'nun CEO'su ve Kurucu Ortağı Pierre Vannineuse da "En iyi yatırımlar en zor zamanlarda yapılır. Üstün yönetim ekibi tarafından kararlı iş modeli yönetilen Oylum'un Türkiye'deki mevcut jeopolitik bağlam ışığında yatırıma çok müsait olduğunu gördük" diye konuştu.

Bracknor Yatırım Grubu Kurucu Ortağı Hugo Pingray ile Bracknor Yatırım Komitesi Başkanı ve Başkan Yardımcısı Abdul Gassam ise Körfez pazarında Oylum'un ürünleri için büyük bir potansiyel gördüklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir