Özerler, 10 milyon dolar ciro hedefliyor

Özerler Holding bünyesinde faaliyet gösteren Özerler Ayakkabı, yeni yatırımlarıyla birlikte cirosunu yıllık 10 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖKHAN KARAKURT

AFYONKARAHİSAR - Lastik ayakkabı üretimine 1948 yılında başlayan Özerler Ayakkabı ve Lastik, günümüzde lastik ayakkabı,krep çizme,krep bot ile çelik burunlu çizme ve çelik burunlu bot yapımı ile faaliyetlerine devam ediyor. Derby ve Gıslaved markalarının üretimini yapan şirket, yıllık 10 milyon dolar ciro hedefliyor.

Şirketin şu anki yıllık üretim kapasitesi 400 bin galoş ayakkabı, 200 bin çift krep çizme ve 30 bin çift krep bot şeklinde öne çıkıyor. İş gücü yoğun bir üretim yaptıklarını belirten Özerler Ayakkabı ve Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özer, toplam 130 personel istihdam ettiklerini söyledi. Balkan Ülkeleri, Ürdün, Pakistan ve İran’a ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Özer, geçtiğimiz yıl 2016’da 564 bin çift lastik ayakkabı ve çizme ürettiklerinin bilgisini paylaştı.

Galoş ayakkabı üretiminde talebin azalması doğrultusunda, her geçen yıl düşüş yaşandığını dile getiren Mustafa Özer, "Bu nedenle üretimimizi krep çizme ve bot üzerinde yoğunlaştırmak ve yenilikler katmak istiyoruz. Özellikle iş güvenliğine uygun çelik burunlu çizme ve botun yanı sıra çelik tabanlı mamuller, yüksek voltaja dayanıklı elektrik geçirmez çizme ve aleve dayanıklı itfaiyeci çizmeleri yapmak ve piyasa ihtiyacına cevap vermek istiyoruz. Ayrıca bu yıl pres makinesi kurarak farklı modellerde çizme üretmeyi düşünüyoruz. Bu yatırımımız bu yılın ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanmakta olup, yaklaşık 15 personel istihdamı daha sağlayacak. Böylece ürün yelpazemizi biraz daha genişletmiş ve taleplere karşılık vermiş olacağız’’ dedi.

Özerler Holding bünyesinde yer alan şirketlerinin sosyal sorumluluk faaliyetlerine önem verdiğini söyleyen Özer, Afyonkarahisar’ın çeşitli yerlerinde okul ve camii yapımında bulunmanın yanı sıra STK'lara maddi ve manevi yardımlarda bulunduklarının altını çizdi. Ayrıca kurdaki yaşanan dalgalanmalara da değinen Özer, yüksek enerji, doğalgaz fiyataları ile döviz endeksli hammaddelerin getirdiği kur farklarının sektör olarak kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti.

Mustafa Özer