Özerpan, alt yapı çalışmalarını tamamladı

Özerpan Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Gültekin, yeni yatırımları alüminyum doğrama sistemleri için alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

'Özerpan PVC' markası ile pencere, 'Alenda' ve 'Bestpan' markası ile de panjur kepenk üretimi yapan Özerpan, ısıcam üretimi ile de kendi ihtiyacını karşılıyarak, sektöre hizmet veriyor. Yeni yatırımları alüminyum doğrama  sistemleri için alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Özerpan Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Gültekin, "Bu alanda üretim yapabilmek için 100 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. 3 bin metrekare alana sahip yeni fabrikamızda 25 kişilik bir ekiple bu ürünü üreteceğiz. Öte yandan, alüminyum üretimi için gerekli bayilik bağlantılarını da yapıp, tedarikçi havuzunu oluşturduk" dedi. Seçim yılı olması nedeniyle biraz aksaklıklar yaşadıklarını kaydeden Gültekin, bu yüzden yılın ikinci yarısında üretime başlayacaklarının bilgisini verdi.  

İnşaatlarda PVC, cam, alüminyum üreterek anahtar teslimi iş yapmayı planladıklarını anlatan Bayram Gültekin, "Kullandığımız ürünleri artık kendimiz üreteceğiz. Bu sayede ürün çeşitliliğimiz ve kalitemizide artırabileceğiz. Bayi müşteri sayımızı yükseltmekte öncelikli hedeflerimiz içinde yer alıyor; Ayrıca kendi teknik elemanlarımız tarafından tasarım yapılan ve vida kullanılmadan üretilen 'Alenda' içe açılır sineklik ile sektörde söz sahibi olacağımızı düşünüyorum" şeklinde belirtti. 

Geçen yıl firmanın ısıcam üretim kapasitesini artırdığını kaydeden Gültekin, ısıcam ile  sektörlerinde hatırı sayılır yer edindiklerini belirtti. Kendi üretimlerine ve diğer üreticilere cam ürünlerini sundukları bilgisini veren Gültekin, 2013 yılında  çift camdan sonra üç cam sistem üretimi de yaptıklarını aktardı. Bu ürün ile büyük beğeni topladıklarını ifade eden Gültekin, ürünün özellikle villa projelerinde tercih edildiğini ve yalıtım değerinin yüksek olduğunu kaydetti.

Bu yıl, Türklerin yoğun olduğu ülkeler ihracat yapacak

İhracat alanında yoğun çalışmadıkları bulunmadığını belirten  Bayram Gültekin, "İhracat gerçekleştirdiğimiz bölgeler dönemsel olarak değişiyor. En son Irak'ta 350 villanın PVC pencere ve panjur işini tamamladık. İhracatımızın üretimdeki payı yüzde 10, cirodaki payı ise yüzde 15 seviyelerinde.2015 yılı hedef pazarlarımız içinde  Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Türklerin yoğun olduğu Avrupa Ülkeleri var. Yurtdışında bayilik çalışmalarımıza devam ediyoruz'' dedi. Öte yandan, iç pazarda genelde bayilere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Gültekin , "PVC ve cam alanında 20 adet bayi, panjur kepenk alanın da  58 adet  bayi ile çalışıyoruz. Özerpan olarak belirli bir  kalite algısı oluşturduk. Bundan sonra kalite ve ürün çeşitliliği alanındaki yatırımlarımızla müşteri ve bayi sayımızı artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Özerpan'ın kuruluşundan bu yana yaptığı işler hakkında da bilgi veren Bayram Gültekin, "1987 'de   İç Anadolu Bölgesi'nde ilk panjur uygulamasını  yaptık. Bu yıllarda teknoloji ve istihdama yaptığımız yatırımlarla 1992 yılında PVC pencere üretici bayiliğine, devamında 'Özerpan' markamız ile çift cam imalatına başladık. 1999 yılında da  İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük panjur ve kepenk üreticisi olarak ticari hayatımıza devam ettik." PVC pencere konusunda Winsa'nın en büyük üreticisi olduklarını ileten Gültekin, "Yurt içi ve dışında montaja hazır bitmiş pencere üretimi gerçekleştiriyoruz. Firmamız  2009 yılından itibaren Isıcam Trakya Cam'ın yetkili bayisi. Ayrıca Fransız 'Somfy' Bahçe Bariyer Sistemleri ve Garaj Kapı Motorları İç ve Doğu Anadolu Bölge distribütörüyüz. Alman 'Geze' Fotoselli Kapı Sistemleri bölge yetkili satıcıyız" şeklinde konuştu. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 10 bin metrekarelik alanda; 70, 76, 84, 90 mm ve 120 m'lik pencereler ile Hebeshiebe, ve Volkswagen sürme seri kapı pencere üretimi yaptıklarına değinen Bayram Gültekin, şunları kaydetti: "Günlük 600 adet pencere üretimi yapabiliyoruz. Ayrıca Jumbo seri cam üretim hattı ile maksimum 2,5 x 3,7 metre  ebatlarında ısıcam üretiyoruz.. Günlük cam üretim kapasitemiz ise bin 500 adet. 2014 yılında 3 bin metrekarelik yeni fabrikamıza taşındık. Alüminyum  doğrama  panjur-kepenk imalatı bölümümüzde her türlü uzaktan kumandalı, motorlu, manuel  panjur ve kepenk üretimi yapabiliyoruz.Türkiye geneline  bayilik ağı ile montaja hazır panjur-kepenk gönderebiliyoruz. Günlük 150 adet panjur, 30 adet kepenk üretebiliyoruz."