Persan Yapı, ses yalıtımında pazarını geliştiriyor

Persan Yapı, yalıtım sektöründe 'Termoşap' ve 'Termosıva' markası ile ön plana çıkmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

ERZİNCAN - İnşaat malzemeleri üreten Persan Yapı, Termoşap ve Termosıva markalarıyla yalıtım sektöründe pazarını büyütüyor. Yurtiçinde özellikle ses yalıtımı alanında öne çıkan markalar arasında yer almayı hedefl ediklerini ifade eden Persan Çatı Cephe Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “Termoşap ve Termosıva markasıyla, sürdürülebilir, kaliteli ve fiyat odaklı ürünlerle pazarda konumumuzu güçlendirmeyi hedefl iyoruz” dedi. Ürünlerini birçok ülkeye ihraç ettiklerini açıklayan Salih Ürün, Azerbaycan ve Irak’ın ihracatta başloca pazarları arasında yer aldığını söyledi. Ürün, yurtiçindeki pazar paylarının yanı sıra ihracatlarını artırmak için yatırımlara devam edeceklerini belirtti. 

Ürünlerinin 20 ila 44 desibel ses yalıtımı sağladığını ifade eden Ürün, firmaları için yalıtımın yanı sıra sürdürülebilirliğin de önemli olduğunu vurguladı. Sürdürülebilir ürünler geliştirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ürün, “Termoşap ve Termosıva bina yapımında sürdürülebilirliği ve yalıtımı bir arada sunuyoruz” diye konuştu. Bir binanın çevre açısından sürdürülebilir sayılabilmesi için taşıması gereken özellikleri anlatan Salih Ürün, şöyle devam etti: 

“Bina yapımında kullanılan malzemelerin A1 sınıfına giren yanmaz özelliği bulunmalı. Yangın esnasında tutuşan petrol türevli yalıtım malzemeleri ve yapı elemanları, yangının hızla yayılmasına neden oluyor. Çevreye salınan zehirli gazlarla da atmosferi olumsuz yönde etkiliyor. Yangınlarda can kayıplarının büyük oranda, yanma sırasında ortaya çıkan dumandan ve bu dumanın içindeki gazlardan kaynaklandığı dikkat çekiyor. Bu tür faciaların önlenmesi için binayı oluşturan yapı elemanlarının A1 sınıfına giren yanmaz özellikte olması gerekiyor.” 

Binalarda kullanılan yapı elemanlarının hafifliğinin de çevre açısından önem taşıdığını söyleyen Ürün, “Hafif yapı elemanları, kullanıldıkları binanın statik ağırlığını düşürüyor. Bu da bina yapımında kullanılacak malzemelerin azalması anlamına geliyor. Bir bina inşa edilirken kullanılan şap ve sıvanın hafif olması, binanın temel yapı taşlarından biri konumundaki kolonların da daha az kullanılması anlamına geliyor. Bu da binanın dayanıklılığının artmasını sağlar. Öte yandan hafif yapı elemanları işçilikten, enerjiden, sarfiyattan ve kullanım alanından tasarruf sağlar” açıklamasını yaptı. 

Bina yapımında kullanılan yapı malzemelerinin aynı zamanda sigara dumanı, yağ gibi kötü kokuları dışarı atabilme özelliğine de sahip olması gerektiğini dile getiren Salih Ürün; nefes alabilen, terleme ve küfe karşı çözüm sunan, ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlayabilen ürünlerin sürdürülebilir olduğunu ifade etti. Ürün, firmalarının da Ar-Ge çalışmalarında bu kriteleri göz önünde bulundurduğunu sözlerine ekledi.