Peugeot Türkiye pazarın 1,5 katı büyüdü

Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Pernet, yıllık pazar tahminlerini 920 bin adet olarak koruduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ Genel Müdürü Laurent Pernet, dövizde yaşanan artışın, henüz otomobil fiyatlarına tam olarak yansımadığını belirterek, "Dolayısıyla, özellikle eylül ayında tüketiciler için hala çok avantajlı fiyatlar olduğunu söyleyebiliriz" açıklamasını yaptı. 

Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ'ye kısa bir süre önce yeni Genel Müdür olarak atanan Pernet, yaptığı yazılı açıklamayla şirketin 2015 yılı ocak-ağustos dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye otomotiv pazarının yılın 8 ayında bir önceki yıla göre yüzde 48 artarken, Peugeot Türkiye'nin yüzde 76'lık yükseliş kaydettiğini belirten Pernet, böylece pazarın yaklaşık 1,5 katı büyümenin yakalandığını ifade etti. 

Pernet, bu sonucun elde edilmesinde "Back In The Race" stratejisinin yanı sıra yeni teknolojilerin ve EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonların lansmanlarının da önemli bir paya sahip olduğuna işaret ederek, "Bu sayede Peugeot, ilgili dönemde otomobil satış adetlerini yüzde 76 artırarak yarışa geri döndüğünü gösterdi" değerlendirmesini yaptı. 

Laurent Pernet, bu yılın 8 aylık döneminde 15 bin 76 binek araç ve 7 bin 454 hafif ticari araç olmak üzere toplam 22 bin 530 satış rakamı gerçekleştiren Peugeot Türkiye'nin, yüzde 3,8 pazar payı elde ettiğine dikkati çekti. 

"Yıllık pazar tahminimizi 920 bin olarak koruyoruz" 

Türkiye otomotiv pazarının, 2015'in ilk yarısında tahminlerin çok ötesinde bir büyüme gösterdiğine vurgu yapan Pernet, şunları kaydetti: 

"Yıl sonunda rekor bir pazar beklentisi varken, son dönemde kurlarda yaşanan aşırı artış yılın son dört ayında daha zor bir pazar beklentisini oluşturdu. Dövizde yaşanan artış henüz otomobil fiyatlarına tam olarak yansımadı. Dolayısıyla, özellikle eylül ayında tüketiciler için hala çok avantajlı fiyatlar olduğunu söyleyebiliriz. Ekim ve sonrasını ise ekonomik gelişmeler ve özellikle de kurlardaki değişim belirleyecek diyebiliriz. Peugeot Türkiye olarak bu koşullar altında yıllık pazar tahminimizi 920 bin adet olarak koruyoruz" 

Pernet, bu yıl için belirledikleri yüzde 4 pazar payı hedefine ulaşmak adına emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, yılın ikinci yarısında tüketicilerin beğenisine sundukları yenilenen Peugeot 208 ve Partner modellerinin gördüğü ilginin, yılın son döneminde de artarak devam edeceğine inandıklarını dile getirdi. 

Laurent Pernet ayrıca, eylül ayında satışa sunacakları Peugeot 508 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel modelinin de bu hedefe ulaşmalarında önemli bir rol üstleneceğine işaret ederek, "2016 yılında özellikle sahip olduğumuz imajımızı daha da üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an mevcut ürün gamımız ve gelecekteki ürünlerle bunu rahatlıkla sağlayabileceğimizi açıklayabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir