Prado, e-tedarikçi olarak ilerleyecek

Prado E-Ticaret, Türkiye'nin en büyük e-ticaret tedarikçileri arasına girmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Ev dekorasyonu alanında üretim yaparken yeni bir iş fikri ile e-ticaret alanına kanalize olan Prado, Türkiye'nin bilinen e-ticaret sitelerine tedarikçilik yapıyor. Tamamen bu alana odaklanan ve hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan şirket, Türkiye'nin en büyük e-ticaret tedarikçileri arasına girmeyi hedefliyor.

e-ticaret markaları ve offline mağazalarına ürün tedariği yaptıklarını söyleyen Prado E-Ticaret Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Erhan Atay, çalışmalarına 2011 yılında web hizmetleri ve ajans faaliyetleri sunmak üzere başladıklarını söyledi. "Zaman içerisinde önemli müşterilere ulaşıp ciddi işlere imza attık" diyen Atay, özetle şu bilgileri verdi:

"Bir müşterimiz ile online alışveriş sitesi üzerinden bez dolap satma projesi ortaya çıktı. Bu işi normal işlerimizin yanında yavaş yavaş denemeye başladık. Başlangıçta çok tatmin edici siparişlere ulaşamadık. Ancak sürekli yeni bez dolap modelleri ve ev düzenleme ürünleri geliştirerek sektörde tutunmaya çalıştık. Zamanla bu proje işimizin önüne geçince, e-ticaret alanında e-tedarikçi olarak ilerlemeye karar verdik. Online pazarda şu an girmediğimiz büyük e-ticaret sitesi kalmadı, artan üretimimizi bu yıl fiziksel mağazalarda da değerlendirme kararı aldık. Koçtaş ve Tekzen'in fiziksel mağazalarına da artık ürünlerimiz girmeye başladı."

Özellikle Kayseri'de üretilen ürünleri online pazarda sergilediklerini belirten Atay, 100'e yakın ürün çeşidine sahip olduklarını ev düzenleme ürünlerinin ana ürün grupları arasında yer aldığını vurguladı.

Kendilerine ait "www.portatif.com.tr" isimli bir e-ticaret sitelerinin de olduğuna dikkat çeken Atay, "e-tedarik gamımızdaki ürünleri bu sitemizde satışa sunuyoruz. Ancak sitemizde çok da fazla satış beklentimiz yok. Ana hedefimiz Türkiye'deki e-ticaret sitelerinde bulunan ürün gamımızı ve satışlarımızı artırmak. Hepsiburada. com, N11.com, Gittigidiyor.com, Hizlial.com, Kliksa.com, Evmanya.com, Evidea.com gibi yaklaşık 25 e-ticaret sitesinde ürünlerimiz sergileniyor" diye konuştu.

Siparişleri aynı gün kargoya teslim ettiklerini dile getiren Atay, ayda ortalama 5-6 bin müşteriye ulaştıklarını açıkladı. Atay, bazı ürünleri kendilerinin tasarladıklarını belirtti. Fason üretim de gerçekleştirdiklerini belirten Atay, ilk zamanlar kendilerinin imal ettiği ürünlerde e-ticarete başladıklarını söyledi. İnovatif çalışmalara ağırlık verdiklerini söyleyen Atay, inovatif ürünlerle marka bilinirliğini artırmayı ve sektörün kalıcı oyuncuları arasına girmeyi hedeflediklerini vurguladı. Atay, "Kaliteli üretim yapan firmaları hızla büyüyen bir pazara taşımak bize enerji veriyor. Türkiye'nin gelişmiş ülkelerdeki e-ticaret oranlarını yakalamasına katkı sağlamak istiyoruz" dedi.