RadissonBlu Hotel Kayseri, “Yeşil Yıldız” aldı

RadissonBlu Hotel Kayseri’ye, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Yeşil Yıldız” belgesi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi’ projesi kapsamında; RadissonBlu Hotel Kayseri, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen “Yeşil Yıldız” belgesini aldı.

 RadissonBlu Hotel Kayseri’de çevreye ve doğaya büyük önem verdiklerini belirten RadissonBlu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu şunları söyledi:

“Kayseri’nin en büyük ve en modern oteliyiz. Yatırım sırasında en son teknolojiyi kullanarak, çevresel kirlenmeyi önlemeyi ve enerji tasarrufu ile doğal kaynaklarımızı korumayı hedefledik. Mesela, otelimizde enerji ihtiyacının yüzde 60’nı yenilenebilir enerji kaynağı olan kojenerasyon sisteminden temin etmekteyiz. Otelimiz tüm alanlarında aydınlatma elemanları ve armatürlerde tasarruf sağlayan ekipmanlar kullanmakta ve ayrıca deterjan ve su tüketimini azaltmak için oda tekstillerinin yıkanma periyodunu misafirimizin tercihine göre düzenleyen çevre kartları uygulamasını sürdürmekteyiz. Personelimizi çevre konusunda sürekli eğiterek; atık pil ve atıkyağ gibi çevreye zararlı atıkların ayrı toplanması ile cam, kağıt ve plastik gibi geri dönüşüm atıklarının ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması sağlanmaktadır. Biliyoruz ki, en ufak bir çalışma bile yarınlara ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakmak açısından çok değerlidir. Ekibimiz ile Yeşil Yıldız belgesini almanın haklı gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz” dedi.
 
Sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre şart
 
‘Sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre’ anlayışıyla yola çıktıklarını anlatan RadissonBlu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan, şunları kaydetti:

“Otel yönetimindeki temel felsefemiz, sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir turizm için, sürdürülebilir çevrenin gerekliliğidir. Bu noktada, otelimizde gerçekleştirilen tasarruf ve çevre çalışmalarının yanında, personelimize düzenli eğitimler vererek bu sorumluluk bilincini kendi yaşamlarında da uygulamalarını hedefliyoruz. Aynı zamanda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde atık yönetiminin önemini vurgulayan bilgilendirme broşürlerini Kayseri Park AVM’de dağıtmamız örneğinde olduğu gibi, Kayseri’de çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak etkinlikler organize ediyoruz. Tesis içindeki tüm kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz; atıkları geri dönüşüme uygun toplayarak yetkili kuruluşlara teslim ediyoruz ve çevre dostu ürünleri kullanıyoruz. Ekibim ile birlikte Yeşil Yıldız belgesini almaya hak kazanmaktan son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.