Renk Plastik, yeni ürünleri ile endüstriyel hizmet sağlıyor

Ambalaj alanında yaptığı yeniliklerle Anadolu’da ilk ürünler üreten firma,ürün çeşitliliğine önem veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Plastik ambalaj alanında faaliyet gösteren Renk Plastik, ürün gamını çeşitlendiriyor. Ağırlıklı endüstriyel bazlı ürettiği naylon ambalajları üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapan firma, ürünlerinde kalite ve katma değeri önemsiyor. Renk Plastik , bünyesine eklediği ürünlerle Avrupa standartlarında ambalaj malzemeleri üreten Anadolu’daki ilk üretici firma konumuna ulaştı.

 Düz malzeme ve balonlu naylonda ayda 800 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen  Renk Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Hisar, fabrika kapasitesini ağırlıklı olarak,katma değeri yüksek ürünlere yönelttiklerini belirtti.Avrupa standartlarına uygun üretim yaptıklarını ifade eden Hisar , "Firmamızda ağırlıklı olarak sanayi torbaları olmak üzere;naylon torba,naylon shrink,balonlu grubunda ise;balonlu naylon torba,ekonomik balonlular(düşük gramajlı) ,gripin balonlu torbalar gibi ürünler üretiliyor.Ürünlerimizde kaliteyi çok önemsiyoruz. İSO 9001 TSE belgesine sahibiz.Türkiye'deki saygın üniversitelerden ürünlerin analiz raporunu alarak müşterinin bilgisine sunuyoruz" dedi.

Ar-Ge çalışmalarına  önem verdiklerini belirten Hisar , en son yapmış oldukları Ar-Ge çalışması sonucu  balonlu grubunda laminasyon ürünleri ürettiklerini aktardı. Hisar, "Bu ürünümüzle Anadolu’da üretimi olmayan bir ürünü üretmiş oluyoruz. Balonlu grubunda; ekonomik balonlular, laminasyonlu balonlular ve gripin balonluları ürün gamına ekledik. Piyasadan ve müşterilerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Sektörümüzde özellikle katma değeri yüksek yeni ürünleri müşterilerimizin hizmetine sunmak için araştırmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Firma olarak ihracatlarını artırmak istediklerini dile getiren Hisar, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekaresi açık,12 bin metrekare kapalı alanda hizmet sunuyoruz. İstihdama çok önem veren firma olarak çalışan sayısını sürekli artırmaktadır. İhracat alanında Malta, Lübnan, Bahreyn gibi ülkelere satış yapıyoruz. İhracatın üretimimizdeki  payı çok yüksek olmamakla beraber ,ilerleyen dönemlerde ihracatla ilgili birimler kuracağız" dedi. Ayrıca Hisar, iç pazarda hitap ettikleri birçok müşteri ve sektörlerinin mevcut olduğunu, hedeflerinin en kaliteyi malzemeyi uygun fiyata ve zamanında teslim etmek olduğunu, müşteri memnuniyetinin firmanın ana prensip ve ilkesi olduğunu söyledi. Sektördeki tecrübelerinin ve yenilikçi olmalarının övünç kaynağı olduğunu söyleyen Hisar,sektörün sorunları arasında,hammadde temini ve kalifiye elemanı konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir