Sabah ve atv'yi Kalyon İnşaat aldı

Rekabet Kurulu, Sabah ve atv'nin, Kalyon İnşaat'ı da bünyesinde barındıran Zirve Holding tarafından alınmasına onay verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rekabet Kurulu, Sabah ve atv'nin, Kalyon İnşaat'ı da bünyesinde barındıran Zirve Holding tarafından alınmasına izin verdi.

Rekabet Kurulu'nun 19 Aralık 2013 tarihli kararına göre, Kurul, Zirve Holding AŞ'nin, Turkuvaz Grubu şirketlerinin çeşitli oranlardaki hisselerini Çalık Holding, Çalık Turizm Kültür AŞ, Gapyapı İnşaat ve Ahmet Çalık'tan devralması işlemine onay verdi.

Rekabet Kurulu kararında adı geçen Zirve Holding'in İstanbul Ticaret Odası'na kaydı ise çok yeni: 23 Ağustos 2013... Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda Ömer Faruk Kalyoncu oturuyor. Holding'e bağlı Kalyon İnşaat ise son zamanlarda dev projelerde adından sıkça söz ettirmişti.

Üçüncü havalimanı projesinde yer alıyor

Kalyon inşaat, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak kayıtlara geçen İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı projesini kazanan konsorsiyum içerisinde yer almıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ettiği Metrobüs ulaşım hattı ile Taksim Meydanı yayalaştırma projesini üstlenen Kalyon İnşaat, Bakırköy Adliyesi'ni de inşa etti.

Şirketin portföyü içerisinde Çanakkale-Ezine-Ayvacık Yolu, Melen İshale Hattı, Irak Erbil Duhosk Su Temini Projesi, Başakşehir Stadyumu'nun yapımı gibi projeler var.

Ilıcalı'nın TV8'i alması da onaylandı

Kurul ayrıca MNG TV, MNG Reklam, MNG Medya ve Onsekiz Reklam Prodüksiyon AŞ'nin hisselerinin yüzde 90'ının Sekiz Medya Holding ve yüzde 10'unun Sekiz Prodüksiyon AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verdi. Böylece ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, TV8'in sahibi oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir