Sakallar uzadı, tıraş makinesi pazarı hareketlendi

Saç ve sakalın aksesuar gibi kullanılması trendinin artması tıraş makinesi pazarının büyümesine ivme kattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erkeklerin saç ve sakalı aksesuar gibi değerlendirmek istemeleri günlük hayatta traş makinesi ile daha çok zaman geçirmelerini beraberinde getiriyor. 

Kuaförlerin yerine kendi tarzlarını kendileri belirleyen erkekler, saç ve sakal şekillendirici ürün pazarını hareketlendirdi. Türkiye’de yaklaşık 1,2 milyon adet tıraş makinesi satılıyor. Toplam 132 milyon lira harcanan tıraş makinelerine, tüketici tarafından ortalama 110 lira ödeniyor. Sürekli büyüyen pazarda tıraş makinesi pazarının 200 milyon TL’yi aşması ve 2 yıl içerisinde yıllık 1,5 milyon adet tıraş makinesi satış hacmine ulaşılması bekleniyor.

seden-efe.jpg"Sakal kullanımı arttı"

Bu büyüyen pazardan yararlanmak isteyen P&G’ye ait Braun markası, saç, sakal ve vücut bakım ürünleri serisini yeniledi. 

Braun Marka Müdürü Seden Efe, konuyla ilgili olarak; “Braun, uzun tüketici araştırmaları sonucunda erkeklerin bu kategoride özellikle hassasiyet ve keskinlik istediğini ortaya koyup buna uygun harika bir saç, sakal ve vücut bakımı portföyü geliştirdi. Sakal kullanımının hem ülkemizde hem de dünyada giderek artması da çalışmayı tetikleyen önemli unsurlar asarındaydı. Ayrıca yeni ambalajlarımız, tüketicilerimizin bir bakışta ürünün ne için kullanıldığını anlamasına yardım ederek Braun‘un satın alınmasını kolaylaştırıyor” yorumunda bulundu.
 
"Bir erkeğin tarzını yansıttığı en önemli unsurlardan biri olan sakal, bu sezonun en dikkat çekici trendlerinden. Sakal tarzına göre kendini ifade eden erkekler gün geçtikçe artıyor ve yeni Braun Sakal Kesme ve Şekillendirme Serisi, hassaslık kadranı ile çığır açan bir teknolojiye sahip" diyen Efe, sözlerini şu şekilde sürdürdü; 
"Ergonomik tasarımı ile 1 mm’den 20 mm’ye kadar 20 farklı uzunluk ayarı seçilebilen kadranı kolayca çevrilebiliyor. Buna ek olarak seride daha fazla hassaslık için gelişmiş taraklar bulunuyor. Serinin sunduğu kalıcı ve keskin düzeltme gücü sayesinde erkekler her gün diledikleri görünüme sahip olabiliyorlar."