Sanec, dış ticaret payını artırıyor

Firma, bu yıl itibarıyla bazı Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu pazarlarına girmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İç pazarın yanı sıra son yıllarda dış pazarlara da açılan Sanec, ürettiği mamullerin yüzde 10'unu Türkmenistan, Azerbaycan, Libya ve  Irak’a ihracat ediyor. Firma, bu yıl itibarıyla bazı Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu pazarlarına girmeyi hedefliyor. Mimarsinan OSB deki son teknoloji ile donatılmış tesislerinde yüksek hızlı endüstriyel tip PVC  kapılar üretiklerini söyleyen Sanec Otomatik kapı Sistemleri ortaklarından Cem Cemal Ünlü, “Techna markamızın altında üretiğimiz, Avrupa standartlarında ki yüksek hızlı endüstriyel tip PVC Katlanır ve sarmal kapılar ile sektörün ilgi odağı haline geldik” dedi. Ünlü, yılda yaklaşık 3 bin adet PVC hızlı kapı, bin adet fotoselli kapı üretebildiklerini belirtti.

Sanec, Techna Roll (sarmal tip) ve Techna Fleks (katlanır tip) yüksek hızlı endüstriyel tip PVC kapılarını şimdilik 5 bin metrekarelik alanda ürettiklerini belirten  Cem Cemal Ünlü, Türkiye'nin farklı bölgelerinde 25 bayii  aracılığı ile ürünlerini tüketiciye ulaştıklarını dile getirdi. Yurt içi ve dışı pazarlara hızlı tip pvc kapıların farklı modelleriyle girmeyi hedeflediklerini belirten Ünlü, “Fermuarlı kapı, kendini tamir eden pvc kapı ,katlanabilir ve boncuklu kapıda iddialıyız, devam eden Ar-Ge çalışmaları sayesinde  tasarlanmış yeni ürünlerle söz konusu ürün yelpazemizi daha da geliştirmek ve genişletmek amacındayız” diye konuştu.

Firmanın, öncelikle iç pazarda oturmuş bayii ve müşteri portföyü sayesinde ürünlerini geliştirerek daha kaliteli üretimle hizmet verebilmeyi hedeflediğini kaydeden Ünlü, “Özetle müşteri ve çözüm odaklı üretim yapıyoruz. Son kullanıcıdan gelen istekler direk üretime yansıyor. Örneğin ürünlerimizin kolay montajı, daha verimli daha ergonomik olması için geri bildirimler, bizim üretim ve hizmet kalitemizi etkileyen önemli faktörlerden bir kaçı” ifadelerinde bulundu.

Piyasadaki ürünlerin eksikliğini gözlemliyor

Cemal Ünlü, İSO  9001- 2008 ve CE , TSEHYB  kalite sistemi ile üretilen hızlı tip PVC  kapılarda farklı model ve Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını belirtti. Ürünleri üretirken, sektördeki tecrübesi sayesinde, piyasadaki ürünlerin eksiklerini göz önünde aldıklarını ifade eden Ünlü, “Ürünlerimiz, Avrupa standartlarında ürünlerdir. Techna hızlı PVC branda kapılar, özellikle iç veya mekan uygulamalarda, işletme içinde geçiş kapılarında yoğun kullanıma uygun olarak tasarlandı. Ürünlerin, servis ve bakım maliyetleri yok denecek kadar az” dedi. Ünlü, ürünlerinin marketler, alışverişmerkezleri, gıda imalathaneleri, soğuk hava depoları, ilaç sektörü, tekstil sektörü, endüstriyel tesisler, kaynak kabinleri, konveyörler ve robot kabin kapılarında kullanıldığını bildirdi.