SİAS, yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor

Afrika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Gürcistan, Abhazya, İran, Kıbrıs, Bulgaristan ve Türk cumhuriyetlerine ihracat hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Yapı sektöründe faaliyet gösteren Sivas Alçı Sanayi ve Ticaret (SİAS), BMT markasıyla yurtiçi ve dışında pazar payını artırmayı hedefliyor. Bugün itibarıyla üç ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden  SİAS Birinci Bölge Satış Müdürü Yılmaz Demirkaynak, "Afrika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Gürcistan, Abhazya, İran, Kıbrıs, Bulgaristan ve Türk cumhuriyetlerine ihracat hedefliyoruz. İç pazarda da satış tonajını artırmayı amaçlıyoruz" dedi. 

BMT markasıyla toz alçı satışlarına 1999 yılında başlayan SİAS, 2004 yılından bu yana kendi bünyesinde üretim yapıyor. Satışlarının çoğunlukla iç pazara yönelik olduğunu belirten Yılmaz Demirkaynak, "Fabrikamızda toz grubu ürünleri üretiyoruz. Ayrıca üretimini yaptırdığımız BMT Bord ürünümüz bulunuyor. Yurt genelinde beş bölgede bulunan ve yetkili satıcılarımız ile satışlarımızı gerçekleştiriyoruz" bilgisini verdi. Dış pazarda da bugün itibarıyla Nijerya, Fransa ve Nahçıvan'a ihracat yaptıklarını bildiren Demirkaynak, "Bu ülkelerde dağıtıcı ve yetkili satıcılarımız bulunuyor. Afrika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Gürcistan, Abhazya, İran, Kıbrıs, Bulgaristan ve Türk cumhuriyetlerine  de ihracat yapmak istiyoruz. BMT markamızla yurt içi ve dışında pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

İç pazarda, faaliyet gösterdikleri bölgelerde bulunan yetkili satıcılarıyla daha koordineli çalışarak,  önceki yıllara göre satış tonajlarını artıracaklarını ifade eden Yılmaz Demirkaynak, "BMT Bord ve BMT Kim ürünleri için bölgeler genelinde, uygulama ve satış potansiyeli bulunan firmaları, yeni iş ortaklarımız olarak portföyümüze dahil etmek istiyoruz" dedi.

Ürün portföyü hakkında bilgi veren Demirkaynak, "BMT markamız  altında; perlitli sıva, saten perdah, makine sıva, kartonpiyer, yapıştırma ve derz dolgu alçıları bulunuyor. Ayrıca, üretimini yaptırdığımız BMT Bord markasıyla iç mekan, BMT Bord-x markası ile dış cephede kullanılan alçı plaka ürünlerimiz var. Toz alçı ürün gamımıza BMT Kim markamızla, toz ve likit yapı kimyasallarını da ekledik" açıklamasını yaptı. 

"Yapı kimyasallarında Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor"

Yetkili satıcıları, kullanıcı ustalar ve taşeron firmalardan gelen talepler üzerine, BMT Kim ürün grubuna TherManto dış cephe ısı yalıtım sistemlerini de dahil ettiklerini bildiren  Yılmaz Demirkaynak, "Artık yetkili satıcılarımız toz alçı ve yapı kimyasallarının yanında, karbonlu EPS, dübel, sıva donaltı filesi, fileli köse profili gibi ürünleri BMT markasıyla alabilecek. Yapı kimyasalları konusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle ürün gamımızda yer almayan çimento esaslı, iç ve dış cephe yapı kimyasalları üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. Demirkaynak, toz alçı ürünlerinde pazardan gelen talepler doğrultusunda, sürekli kalite geliştirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 

Toz alçı fabrikalarında günlük bin 100 ton üretim yaptıklarını ifade eden Demirkaynak, yapı kimyasalı toz alçı üretimlerinin de günlük 100 ton olduğunu belirtti. Demirkaynak, işletmelerinde 101 personel ile hizmet verdiklerini söyledi. Çalışanlarının yüzde 20’sini beyaz yakalıların oluşturduğu sözlerine ekledi. Ürünlerinde TSE, CE standartları doğrultusunda üretim yaptıklarını kaydeden Demirkaynak, sistemin çalışmasında ise İtalyan Rina firmasından aldıkları ISO 9001 kalite sistemi ile hizmet verdiklerini vurguladı.