SkyAtlas, gözünü bölgesel liderliğe dikti

OpenStack üzerinden hizmet veren bulut sağlayıcısı SkyAtlas, hem Türkiye'de hem de bölgede lider oyuncu olmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya genelinde hızla yayılan ve binlerce geliştiricinin katkı sağladığı “OpenStack” bulut platformunun Türkiye’deki kurumsal destekçisi SkyAtlas, kendi geliştirdiği teknolojilere odaklandı.

RackspaceCloud ve NASA tarafından geliştirilen, bulut bilişim (cloudcomputing) alt yapısı olarak kullanılan bir açık kaynak platformu olan OpenStack, hesaplama, veri depolama ve ağ gibi dağınık yapıda olan bulut bilişim teknolojilerini bütünleşik olarak sunuyor.

Türkiye’nin ve MENA Bölgesinin OpenStack platformunu kullanan ilk Bulut Servis Sağlayıcısı olan SkyAtlas, esnek ve modüler OpenStack mimarisi ile Türkiye’de Nesne Depolama (Object Storage) hizmetini bulut üzerinden veriyor.

Yerli bulut sağlayıcısı SkyAtlas, patenti kendine ait olan ve TUBİTAK tarafından desteklenen “Canlı Dikey Ölçeklendirme Teknolojisi”ni bu platform üzerine kurarak kullanıcılarına kullandığın kadar ödeme imkânı sunuyor ve IT maliyetlerini düşürüyor. Operasyonel kolaylık ve esneklik de sağlayan bu teknoloji ile şirket küresel pazardaki rakiplerinin sunduğu ürün ve hizmetleri Türkiye'de sunarak fark yaratmayı hedefliyor.

Türkçe teknik servis

Veri güvenliği açısından sunucuları Türkiye’de bulunan SkyAtlas, 7/24 Türkçe teknik servis hizmeti sunuyor.

Bulut altyapısının yanı sıra, müşterilerine yönetilen hizmetler de sunan SkyAtlas, müşterilerinin kurulum, altyapı operasyonu ve veritabanı yönetimi ihtiyaçlarını da karşılayarak uçtan uca hizmet sağlama hedefinde.

'Hedefte yurt dışı var'

SkyAtlas CEO'su Levent Kocatürk konuyla ilgili şunları söyledi: “Artan veya azalan sunucu trafiğine göre sunucu kaynaklarını aynı şekilde arttırıp azaltabilen teknolojimiz ile endüstriye gerçek “Kullandığın Kadar Öde” imkânını sunuyoruz. Kullanıcılarımıza sunduğumuz en büyük avantajlarımızdan biri, OpenStack ile yüksek performanslı işlemcilerde çalışan, bulut sunucular üzerinde kullanılan kapasite kadar ödemenin sağlandığı modern IT yönetimimiz.

Bu güçle hedeflerimiz arasında sadece Türkiye'de değil bölgemizde de lider bir oyuncu olmak var. Öncelikli olarak, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgeleri ile ilgileniyoruz. Burada hedefimiz, bölgemizdeki klasik veri merkezlerini gerçek bulut standartlarında hizmetler sunabilmeleri için hem servislerimiz hem de teknolojimizle desteklemek ve bu pazarlarda büyümektir. Türkiye'nin "Gerçek Bulut" servis sağlayıcısı olarak yurtdışına açılmak da en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

2016 yılında Cloud Computing (Bulut Bilişim) alanında Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan EuroCloudAwards'ın 2016 yılında 4. kez düzenlendiği Türkiye'nin Bulut Ödülleri yarışmasında "Yılın Startup Servis Sağlayıcısı" kategorisinde 2.lik ödülünü kazanan SkyAtlas, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 2016 Bilişim Yıldızları İnovasyon Yarışması Verimlilik kategorisinde de 1.lik ödülüne layık görülmüştür.