Soma'daki tüm üretimini durdurdu

Soma'da facianın meydana geldiği Eynez Kömür ocağını çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., bugün öğleden sonra Soma'daki tüm üretimini durdurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin facianın ardından tüm faaliyeti durdurulmuştu. Daha sonra şirketin sadece Işıklar Maden Ocağı'nda bir bölgede kömür çıkarmasına izin verildi. Bugün öğleden sonra da şirket Işıklar Maden Ocağı'nda üç vardiya halinde çalışan 1200 işçiye madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi. Soma Kömür İştetmeleri'nin bir yöneticisi DHA muhabirine konuyu doğruladı, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın denetimleri sonucu Işıklar Maden Ocağı'nda 4. ayakta 30 metre uzunluğundaki bir alanda üretim yamamıza izin verilmişti. Biz de bir aylık çalışma sonunda burasını bitirdik. İki bakanlık anlaşıp işin devam etmesi konusunda izin veremedi. Bunun üzerine şirket de madeni kapatma kararı aldı" dedi.
Aynı yetkili, "İşçiler işsiz mi kalacak" sorusuna, "Zaten iki maden ocağımız Atabacası ve kazanın yaşandığı ocak Eynez kapalı durumdaydı. Burada da üretim yapılmazsa işçiler değil yönetici olarak bizler bile işsiz kalırız. Kesin sonuç şirketi yönetim kurulunun pazartesi günkü toplantısında belli olacak" dedi. Karar üzerine Maden İş Sendikası şubelerinin yöneticileri acil toplantı kararı aldı.  (DHA)

Bu konularda ilginizi çekebilir