Sönmez’den dev sağlık kompleksine destek

İşadamı Celal Sönmez, Bursa’da 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne 50 milyon lira bağışladı. Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu bağış nedeniyle düzenlenen protokolde, Sönmez’i tebrik ederek, “Her babayiğidin harcı değil” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT - BURSA

Bursa’da 230 milyon liraya mal olacak 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin protokolü Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile işadamı Celal Sönmez arasında imzalandı. 

Bursa Acemler’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınan 129 dönüm arazi üzerine 250’si genel, 250’si kadın doğum ve çocuk 250’si de onkoloji olmak üzere toplam 750 yatak kapasiteli olarak planlanan ve 230 milyon liraya mal olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için Baia Hotel’de düzenlenen törenle imzalar atıldı. Protokole göre Ali Osman Sönmez tarafından 22 yıl önce Bursa’ya armağan edilen ve Bursa başta olmak üzere bölgedeki kanser hastalarının tedavilerinde önemli bir işlevi olan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, dev bir sağlık üssü olarak planlanan Acemler’deki Merkez Komutanlığı’nın arazisine taşınacak. Komplekste Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi yer alacak. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, babası Ali Osman Sönmez adını taşıyacak olan dev tesisin yapılması için 50 milyon lira bağışta bulundu. İmza törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Celal Sönmez’in eşi Ümran Sönmez, oğulları Osman ve Cemil Sönmez ile milletvekilleri de katıldı. 

Kompleks 2017’de tamamlanacak 

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’ya sayısız hizmetlerde bulunan Ali Osman Sönmez ismini yaşatmanın kendi borcu ve sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Ali Osman Sönmez, sadece Sönmez ailesinin değil Bursa’nın sahip çıkması gereken önemli bir kişiliktir” diye konuştu. Kompleksin 3 ay içinde temelini atılacak noktaya geleceğini müjdeleyen Bakan Müezzinoğlu, en geç 2017 yılında kış aylarına girmeden açılışını yapmayı istediklerini söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bu çok kolay değil. Bir hayırseverin bir cümlede 50 milyon lira gibi bir nakdi yardımı önümüzdeki 1-2 yıl içinde sağlarım diyebilmesi, her babayiğidin harcı değildir. Hele hele bu koşullarda… Türkiye seçimlerden yeni çıkmış, sonra hükümet kurulacak kurulmayacak tartışmaları var. Yeniden erken seçimin tartışıldığı bir dönemde, ülkenin kazandığı dinamikler işadamının, girişimcinin kazandığı özgüven, bu imzayı attırabilecek noktada ise bu da ülkemiz ve ülkemizin yönetimi açısından önemli bir avantajdır.” 

‘Önüme sıkıntı çıktığında hayırlar bana destek olur’ 

Törende konuşan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Holding olarak kente yaptıkları katkıların artarak devam edeceğine vurgu yaptı. Sönmez; “Bu katkıları severek, inanarak yaptık. Bir inancım daha var. Hayatta zaman zaman sıkıntılar olur. Sıkıntılar önüme çıktığında bu hayırların bana destek olduğuna inanırım. Çocuklarıma da bir vasiyet bırakıyorum. Bu tür hayırlı çabaları onların da devam ettirmesini istiyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yanı sıra Celal Sönmez, eşi Ümran Sönmez ve çocukları Cemil ve Osman Sönmez ile birlikte protokole imza attı. 

Gürsu ilçesine de 75 yataklı hastane yapılacak 

Bakan Müezzinoğlu ve Celal Sönmez daha sonra Rönesans Holding AŞ tarafından yapılacak ve 20 milyon liraya mal olacak 75 yatak kapasiteli Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’nin protokol imza törenine de katıldı. Müezzinoğlu, yapılacak hastaneye mayıs ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın adının verileceğini ve hastanenin önümüzdeki yıl Cüneyt Yıldız’ın ölüm yıldönümünde açılmasını istediklerini kaydetti.

Bölgedeki onkoloji hastalarını kabul ediyor 

226 odalı Onkoloji Hastanesi, yalnızca Bursa’dan değil Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Denizli ve Çanakkale başta olmak üzere yurdun pek çok yerinden hasta kabul ediyor. 2015 yılının ilk 5 ayında ayakta 105 bin 122 hasta başvururken, 4 bin 449 hasta ise yatarak tedavi gördü. 2015 yılında 2 bin 717 kişinin ameliyat olduğu hastanede acil polikliniğine başvuran kişi sayısı da 7 bini aşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir