SUDER'de kan değişimi

SUDER'in 9. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde SUDER Yönetim Kurulu Başkanlığına S. Serdar Seyhanlı seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ambalajlı su sektörünün önde gelen firmalarını çatısı altında toplayan Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) 9. Olağan Genel Kurulu, 18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da yapıldı.

Ambalajlı su sektöründeki gelişmelerin konuşulduğu SUDER Genel Kurulu’nda, derneğin 2014-2016 Yılı Faaliyet Raporu tüm detaylarıyla ele alındı. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde S. Serdar Seyhanlı başkanlığındaki liste, yönetime seçildi.

"Kişi başı su tüketimi AB ülkeleri ile aynı seviyelere çıkarcağız"

Genel Kurul’daki seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan S. Serdar Seyhanlı, Ambalajlı Su Sektörü’nün büyümesinin tüketici bilincinin artması ile doğru orantılı olduğunu söyledi. Seyhanlı, SUDER’in yeni yönetimi olarak ilk hedeflerinin; sağlıklı ambalajlı su tüketimini artırmak ve şu an ülkemizde kişi başı yıllık ambalajlı su tüketim miktarı olan 139 lt.’yi, AB ülkeleri ile aynı seviyelere çıkarmak olduğunu kaydetti.

Genel Kurul’da seçilen Yönetim Kurulu, ilk toplantısında görev dağılımını da yaptı. Yapılan seçim sonucunda iki yıldır SUDER Başkan Vekili olarak görev yapan S. Serdar Seyhanlı, SUDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenirken, Başkan Yardımcısı da O. Gökay Gecebeği oldu.

Yapılan seçimler sonucunda SUDER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Erikli & Nestlé Waters -S. Serdar Seyhanlı - Başkan
Gümüş Su -O. Gökay Gecebeği - Başkan Yardımcısı
Danone (Hayat Su) -Yeşim Güra - Sayman
Coca Cola (Damla Su) -Canan Kestane - Üye
Della Gıda (Saka Su) -Kürşat Abidin Apan -Üye
İsdaş (Dağdelen Su) -İsmail Özdemir - Üye
Pınar Su -Hüseyin Karamehmetoğlu - Üye

Sektör, 11 bin kişiye direkt istihdam sağlıyor

Ambalajlı su sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından temeli 2000 yılında atılan SUDER’in, bugün ambalajlı su üreticisi ve tedarikçi firmalardan oluşan toplam 35 kurumsal üyesi bulunuyor. Sektör 11 bin kişiye direkt, 85 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlıyor.

SUDER ve üyeleri, toplumun ihtiyaç duyduğu kaliteli ve güvenli ambalajlı suyun yeterli miktarlarda üretimlerini gerçekleştirerek en sağlıklı koşullarda tüketicilere sunmak, sektörü ve paydaşlarını geliştirmek vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.