Suudilerden 875 milyon dolarlık yatırım

Suudi Grup Al Qemam’ın iştiraki Akzirve Gayrimenkul, Türkiye’de iki konut projesine 875 milyon dolar yatırım gerçekleştiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN-İstanbul

Suudi Grup Al Qemam’ın iştiraki Akzirve Gayrimenkul, Türkiye’de iki konut projesine 875 milyon dolar yatırım gerçekleştiriyor.  

Bunlardan biri, uzun zamandır gündemde olan Zeytinburnu’nda bulunan İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'ne (NAKO) ait arazisi üzerinde yapılacak. Buradaki 250 hak sahiplerine 250 milyon dolar ödeyerek arsayı alan şirket, Bahçeşehirde de konut projesi geliştirecek. Akzirve, 130 dönümlük NAKO arazisi üzerinde bin 850 üniteden oluşan karma proje yapacak. Tabanlıoğlu’nun mimarlığını üstlendiği projede NAKO arazisindeki konutlar 2017 yılında satışa çıkacak.

ambarlar.jpg

Yapılan toplantıyla gayrimenkul alanındaki yatırımlarını anlatan Akzirve Gayrimenkul CEO’su İbrahim Maasfeh, 25 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren firmalarının Türkiye’de geliştirici olarak değil yatırımcı olarak girdiğini kaydederek, “İlk merkezimiz Antalya oldu. İstanbul’da bazı projeler yaptık. Ama biz artık geliştirici olmak istiyoruz” diye konuştu.

Bahçeşehir’de 2 bin 600 ünite yapacak

Zeytinburnu’nda bulunan Nako arazisini 250 hak sahibinden arsa değerini vererek aldıklarını belirten İbrahim Maasfeh, “2014 yılında 250 milyon dolarlık bir yatırımla aldık. Toplam bin 850 ünitenin olduğu projede rezidans ve ticari ünitelerden oluşan karma proje yapacağız” dedi. 6 bin kişinin yaşaması beklenen projeyi 36 ayda tamamlamayı planladıklarını kaydeden Maasfeh, projeyi gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Maasfeh, Zeytinburnu Topkapı projesinde 750 milyon dolar gelir beklediklerini ifade etti.

bahcesehir.jpg

Bahçeşehir’de 190 bin metrekare arazi üzerinde yapacakları projede 2 bin 600 ünite olacağını kaydeden Maasfeh, projenin arsa hariç 230 milyon liraya mal olacağını söyledi. Maasfeh, eylül ayında satacakları projeden 500 milyon dolar gelir beklediklerini kaydetti. NAKO arazisi ve Bahçeşehir’deki iki projenin arsa hariç 500 milyon dolarlık yatırımla yapılacağını kaydeden Maasfeh, arsa bedelleri da dahil edildiğinde iki yatırımın bedelinin 875 milyon dolara çıktığını açıkladı.  

Harbiye’de otel inşa ediyor

Yaklaşık 25 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Akzirve, ilk fabrikasını 2000 yılında Antalya’da kurdu.  Mermer ocakları satın alarak üretim ve ticaretine başlayan Akzirve, faaliyetlerini genişletmek için çalışmalarına 2010 yılından itibaren hız verdi. Akzirve Gayrimenkul Yatırım, inşaat sektörüne iş ortaklıklarıyla giriş yapmış; Ege Yapı ile ‘Pega Kartal’ projesini gerçekleştirmiştir. Harbiye’de bir otel inşaatı da devam eden Akzirve Gayrimenkul Yatırım, Ataşehir’de de başka bir projeye imza attı.