TAV, ABD'de ihale kazandı

TAV'ın iştiraki ATÜ, ABD'de Houston havalimanındaki gümrüksüz satış mağazalarının işletme hakkını kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Houston George Bush Havalimanı'nda bulunan 700 metrekarelik duty free alanını 10 yıl süreyle işletme hakkını kazandı.

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston’dan girdi. ATÜ, gerçekleşen ihaleyi kazanarak Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda bulunan yaklaşık 700 metrekarelik duty free alanını 10 yıl süreyle işletme hakkını kazandı. 

"Bu başarı sektör olarak geldiğimiz noktayı gösteriyor"

ABD'de havalimanı duty free operasyonu için tercih edilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Türkiye’den çıkan bir marka olarak ABD gibi bir ülkede kıyasıya rekabet ederek Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free işletmesine ilişkin ihaleyi kazandık. Bu başarı sektörel olarak geldiğimiz noktayı bir kez daha ortaya koydu. ABD'de yolcu sayısına göre 11. havalimanı olan Houston George Bush Havalimanı'nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor. Bu başarıda imzası olan tüm çalışanlarımızı tebrik ederim” dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir