TCI, Jet Airways’in galley ihalesini kazandı

Turkish Cabin Interior, Hindistan ın ve Asya’nın en büyük havayollarından biri olan Jet Airways’in filosuna katılacak 79 "Boeing 737 Max" uçağının galley ihalesini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yolları (THY) ile TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ortaklığında havacılık sektörünün yerlileştirilmesi kapsamında kurulan Turkish Cabin Interior (TCI), Hindistan ın ve Asya’nın en büyük havayollarından Jet Airways’in filosuna katılacak 79 "Boeing 737 Max" uçağının galley ihalesini kazandı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, havacılık sanayisine tasarım, sertifikasyon ve üretim alanında büyük katkı sağlaması hedeflenen TCI için teslimatları 2018 yılında başlayacak proje, ticari bir dönüm noktası manasına geliyor.

Daha önce THY ile Sunexpress’in "Boeing B737", "Airbus A320" ve "Airbus A330" gibi uçaklarının galleylerini üreten TCI, kuruluşundan itibaren mühendislik, kalite ve sertifikasyon alanında önemli kilometre taşlarını aşarak, 2014 yılında ilk Boeing ve Airbus program teslimatlarını yaptı.

2015 yılı sonunda Boeing in global imalatçı listesine giren şirket Jet Airways projesi ile sektörde uluslararası marka bilinirliği açısından önemli bir aşamaya geçmiş olacak.
TCI, THY Teknik in HABOM tesislerinde 132 personelle faaliyet gösteriyor. Uçak kabin içi ürünlerin tasarım, test, sertifikasyon ve üretimleri alanındaki uzmanlığını gün geçtikçe artıran TCI, yakın gelecekte "lavatory", "cargo container", "cargo pallet", "trolley", "overhead bin", "side wall" panel gibi diğer sektörel ürünlerle ürün gamını genişletmeyi hedeflerken yerli alt yüklenicileriyle havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı amaçlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir