TEI'ye stratejik yol haritası çizildi

Uluslararası havacılık sanayinin motor üretiminde önemli bir yere sahip TEI, gelecek 20 yıllık projeksiyonunu hazırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası havacılık sanayinin motor üretiminde önemli bir yere sahip TUSAŞ Motor Sanayi (TEI), gelecek 20 yıllık projeksiyonunu hazırladı. TEI, vizyon ve misyonunu ele aldığı çalıştayda özgün tasarıma sahip milli motorların üretimi için yeni stratejilerini gündeme aldı. 

TEI açıklamasına göre, TEI, geleceğine yönelik stratejik adımlar atabilmek için yeni yol haritası çizdi. TEI, "Stratejik Yönetim Sistem Gözden Geçirme Çalıştayı"nda misyon ve vizyonundan 20 yıllık projeksiyonuna kadar geleceğini tasarladı. Buna göre TEI, özgün tasarıma sahip milli motorların üretimi için stratejilerini belirledi. 

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit liderliğinde gerçekleşen çalıştaya, sektörün önde gelen uzmanları ve akademisyenler katıldı. TEI'nin yanı sıra havacılık sanayinin de hedef, misyon ve vizyonunun ele alındığı çalıştayda, özellikle savunma sanayine havacılık alanında motor üreten kurumun geleceği için uzmanlar görüşlerini paylaştı. 

İstanbul'da 2 gün süren stratejik yönetim planı çalıştayına Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de katılarak sektörün geleceğine yönelik misyon ve vizyona katkılarını sundu. 

Gelecek 20 yılı kapsayan projeksiyonda, TEI tarafından üretilecek özgün tasarıma sahip milli motorların planlama, tasarım, imalat süreçlerinin yanı sıra uluslararası alanda motor parça imalatı ve bakımı konusunda da atılması gereken adımlar gündeme gelerek bu yönde çalışma prensipleri ortaya kondu. 

TEI, oluşturduğu stratejik yönetim planıyla sistemli bir şekilde yürüttüğü tasarım çalışmalarıyla da sektöre rol model olmaya devam edecek ve uluslar arası arenada da sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir