THY, 211 kişiyi işten çıkardı

Havayolu şirketi, aralarında genel müdür yardımcılarının da bulunduğu 211 çalışanını işten çıkarttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yolları (THY) 211 personelin işine son verdi. İşini son verilenler arasında Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar, 15 pilot, kabin memurları ve diğer personelden oluşuyor.

THY işten çıkarılanların kıdem ve ihbar tazminatının yanı sıra, tüm işçilik haklarını ödeyeceğini bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "... İş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır" denildi.

Öte yandan THY'de Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Murat Şeker atandı.

Murat Şeker'in öz geçmişi

Murat Şeker, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 2000 yılında mezun oldu, 2002 yılında Sabancı Üniversitesinden ekonomi master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesinden ekonomi alanında doktora derecesini aldı.

Doktora eğitimi süresince "ekonomik büyüme ve kalkınma", "para ve bankacılık", "kamu finansmanı" alanlarında dersler veren Şeker, 2008-2011 yıllarında ABD’de Dünya Bankası Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümünde Analist, 2011-2013 yıllarında yine Dünya Bankasının aynı Başkan Yardımcılığı altında İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümünde Ekonomist olarak görev yaptı.

Şeker, Eylül 2013’te Türkiye’ye dönerek Ziraat Bankasında Yatırımcı İlişkiler Bölümü Başkanı olarak çalışmaya başladı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı görevine devam etti.