'THY Euroleague sponsorluğunun geri dönüşü çok yüksek'

Turkish Airlines Euroleague’de Dörtlü Final 19-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak. Euroleague’e adını veren THY, kupa heyecanını da evine taşımış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Euroleague’in 2017 Dörtlü Final’inin (Final Four) İstanbul’da yapılacağını açıkladı. Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu ise, bu sezonun Avrupa basketbolu için çok sembolik bir sezon olduğunu belirterek İstanbul’un Dörtlü Final için yarışan rakiplerinin önüne geçmesinde İlker Aycı’nın çabasının da önemli bir rol oynadığını söyledi. Dörtlü Final maçları, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonunda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda başlayacak, 22 Mayıs’ta oynanacak final maçıyla bitecek. İlker Aycı, Euroleague sponsorluklarını 2020 yılına kadar uzattıklarını da söyledi.

Önceki akşam düzenlenen bir toplantı ile ilk duyuruyu Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu yaptı. İlker Aycı, İstanbul’un ev sahibi olarak seçilmesinden duyduğu mutluluğu anlatırken kupayı da yine bir Türk takımının kaldırmasını arzu ettiklerini söyledi. Aycı’nın “Eve gelen kupa geri gönderilmez” esprisini “Anlaşmada yoktu” sözleriyle karşılayan Jordi Bertomeu, “İstanbul şansa olmadı. Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. Lojistik ve konum olarak pek çok avantajı var. 4 Türk takımı var. Bu takımların başarısı da şansa değil. Türkiye’de basketbolun gelişimi diğer ülkeleri geçti. Dolayısıyla tüm zamanlarından en iyi Dörtlü Finali’ni sunmak istiyoruz. Başka şehirler de vardı. İlker de bastırdı” dedi.

THY’nin büyüme stratejisi ile Euroleague’in büyüme stratejisinin birbiriyle uyumlu olduğunu her iki kurum kendi içinde müthiş bir sinerji ile hareket ettiğini anlatan İlker Aycı’da Dörtlü Final’in İstanbul’a gelmesinde Jordi Bertomeu’nun gösterdiği Türk dostluğunun payının da büyük olduğuna değindi. Aycı, görüşme sürecini anlatırken ilk açıklayacakları dönemde Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısının yaşandığını ardından yine tam açıklanacakken darbe girişiminin yaşandığını belirterek tüm süreç boyunca Bertomeu’nun desteğini hissettiklerini belirtti.

Sponsorluk 2020'ye uzadı

Aycı, “Son dönemde biten bazı sponsorluklarımızı yenilemediğimiz oldu. Euroleague bizim en kıymetli sponsorluklarımızdan birisi. 2020’ye kadar uzattık. Hatta 2020’den önce uzatma hakkımızı da yeniden kullanabiliriz. Turkish Airlines Euroleague geri dönüşü çok yüksek sponsorluklarımızdan bir tanesi. Sponsorluğa başladığımız ilk sene olan 2011 yılında markamıza 63 milyon euro medya geri dönüşü sağlamışken, en son 2015 sezonu rakamlarına göre bu rakam 140 milyon euroyu aştı. Ayrıca Euroleague’i takip edenler arasında markamızı hatırlama oranı yüzde 95’e ulaşmıştır. Bu rakam bile sponsorluk kararımızın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Yapılan araştırmalar Final Four için seyahat eden basketseverlerin ortalama 4 gece konakladıklarını ve yaklaşık kişi başı 1663 euro harcadıklarını ortaya koyuyor. Euroleague’de oynayan takımların değeri 375 milyon euroyu aşıyor. Turkish Airlines Euroleague bu sene HBN ile yapılan büyük bir anlaşma ile Çinli seyirci ile de buluşacak. Toplam izleyici sayısı 184 milyondan 2,4 milyar kişiye ulaştı.

Finansallar toparlanıyor!

Toplantıda İlker Aycı’nın sponsorlukla ilgili bilgileri paylaştığı ve her iki kurumunda Uzakdoğu da büyümek istediğini, dolayısıyla stratejik hedeflerinde de önemli bir sinerji yakaladıklarını anlattığı bir anda Jordi Bertomeu, Aycı’ya İstanbul’dan Hong Kong’a gideceğini ve hala bekleme listesinde olduğunu hatırlattı. Aycı da “Mr. Jordi, yedekte beklediğine göre bu da finansallarımızdaki toparlanmanın bir göstergesi” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir