THY'den üç İngiliz genç kız açıklaması

THY, geçen hafta Suriye'ye gitmek için İstanbul'a gelen İngiliz vatandaşı üç genç kız hakkında bir açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

THY'nin Suriye'ye gitmek üzere İstanbul'a seyahat eden İngiliz vatandaşı üç genç kız hakkında yaptığı açıklamada, IATA kuralları çerçevesinde 12-18 yaş arasındaki gençlerin yalnız seyahat etmelerine imkan tanındığı belirtildi.

 THY'nin eleştirilere cevap olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"17 Şubat 2015 tarihinde İngiltere'den Türkiye'ye seyahat eden 3 İngiliz vatandaşı genç kız hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın gerekliliği doğmuştur.

Türk Hava Yolları, ilgili resmi makamlarca talep edilen bilgi temini konusunda gerekli işbirliğini sürdürmekte olup, soruşturması halen devam eden konuyla ilgili medya kuruluşlarından gelen sorulara cevap verememektedir.

"12-18 yaş aralığındakiler yalnız seyahat edebilir"

Türk Hava Yolları, 12 - 18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkân sağlamaktadır. Ayrıca, Türk Hava Yolları'nın bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir. 

Türk Hava Yolları'nın tek başına seyahat eden genç ve çocuk yolcularla ilgili uygulamaları hakkındaki bilgiler, http://www.turkishairlines.com/tr-tr/ adresinden öğrenilebilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir