Tivibu, yeni döneme iddialı başladı

Türk Telekom’un yeni nesil TV platformu Tivibu, yeni yayın dönemine yenilenen teknolojik altyapısı, gelişmiş yayın özellikleri ve zenginleştirdiği içeriği ile iddialı bir giriş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Telekom’un yeni nesil TV platformu Tivibu, yeni yayın dönemine düzenlediği bir etkinlikle başladı. Etkinlikte hedefler, çalışmalar ve yeni ve geliştirilmiş özellikler anlatıldı.

Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, burada yaptığı konuşmada, “Yeni sezona teknoloji altyapımızı yenileyerek giriyoruz. Geliştirdiğimiz kullanıcı dostu teknolojilerle, Türkiye’yi televizyon yayıncılığı alanında ilklerle tanıştırmaya devam ediyoruz. Türk Telekom Tivibu olarak, müşterilerimize hem teknik hem de içerik açısından yayıncılık dünyasının ulaştığı en yüksek seviyede hizmet sunacağız” dedi.

Dönmez, konuşmasında şunları söyledi:

“Türk Telekom olarak televizyon yayıncılığını ana faaliyet alanlarımızdan biri olarak belirledik ve Türkiye’ye öncülük ettiğimiz bu alanda birçok yeniliğe imza attık. Yenilikçi teknolojiler kullanarak televizyon yayıncılık anlayışını değiştirdik, televizyonda kontrolü tamamen izleyiciye verdik. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de izleyiciler kaliteli içeriği tercih ediyor, bunun için ücretli aboneliğe yöneliyor. Pay TV abone sayısının 2016 1. çeyreğinde 5.6 milyonu aştığı ülkemizde Türk Telekom olarak televizyon yayıncılığını değiştiriyor, içeriğimizdeki ve teknolojimizdeki atılımlarla sektörümüze yön veriyoruz. Bugün burada Türk Telekom Tivibu’nun yeni ve çok daha güçlü teknolojik altyapısı ve zengin içeriği ile izleyicilerimize daha keyifli bir dönemin müjdesini veriyoruz. Spordan sinemaya, belgeselden çocuk kanallarına ailenin tüm bireylerine hitap eden zengin içeriklerle dolu keyifli bir sezona başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tivibu’nun ayrıcalıklı dünyasını; IPTV, uydu, Smart TV, akıllı telefon ve tablet platformu Tivibu GO üzerinden geliştirmeye devam edeceğiz. Yepyeni özelliklerle gücünü artıran ve pazara yön veren Tivibu ile yeni dönemde de televizyon yayıncılık sektörüne liderlik edeceğiz.”

Etkinlikte açıklanan yenilikler ve özellikler...

- TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden televizyon izleyebilme. Bir platformda izlenmeye başlanan içeriğe, farklı bir cihazdan ve kalınan yerden devam edebilme

- IPTV kullanıcıları 7 güne kadar yayını durdurma ve geri sarma özelliği

- Kullanıcılar, İzle-Öde özelliği ile abonelikleri olmayan paketler üzerinde de sinema, belgesel ya da maç programı satın alabilecek.

- Adaptive streaming yayın teknolojisi

- İkili ekran özelliği ile iki kanal izlenebilecek

- İçerik kontrol etme ve şifreleme şansı

· Yeni arayüz ile daha hızlı kanal değişimi

- Gelişmiş “Durdur İzle”, “Geri Al İzle”, “Tekrar İzle” “Seç İzle” özellikleri

- Sosyal medyada paylaşımda bulunma olanağı sağlayan Sosyal TV

Bu konularda ilginizi çekebilir