Torunlar’dan Antalya'ya 100 milyon dolarlık AVM

Torunlar GYO tarafından 100 milyon dolar yatırım ile gerçekleştirilen Akdeniz’in en büyük yeni konsept outlet AVM’si olan Mall Of Antalya 28 Nisan’da kapılarını açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Mall Of Antalya’nın tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. AVM sektöründe Torunlar GYO olarak hep ilkleri yaptıklarını belirten Aziz Torun, gerçekleştirdikleri yatırımları da sürekli büyütme hedefinde olduklarını söyledi. Antalya’da 13 yıl önce yaptıkları Deepo AVM’nin hemen yanına 132 bin metrekare alan üzerinde kurulu 100 milyon dolar yatırım ile Akdeniz Bölgesi'nin en büyük yeni konsept ouetlet AVM olan Mall Of Antalya’yı kurduklarını anlatan Torun, uluslararası birçok markanın burada yer alacağını kaydetti.

Mall Of Antalya’nın sadece alışveriş yapılan yer olmayacağını, kültür, sanat ve eğlencenin de birlikte yer alacağını ifade Torun, perakende sektörünün turizmle birlikte hem Antalya hem de Türkiye’ye yeni bir sinerji yaratacağını savundu. Dünyada ABD ve Fransa’da bir örneği olan yeni bir konsepti Antalya’da gerçekleştirdiklerini ifade eden Torun, “Deepo AVM ile birbirine bağlanan Mall Of Antalya mimari olarak da yatay bir proje oldu. H.M, Koton ve LC Waikiki Türkiye’deki en büyük mağazalarını açacak. Lüksü de ulaşabilir hale getiriyoruz” dedi.

Arap ve Rus turisti hedefliyor

Türkiye’ye gelen Arap ve Rus turistlerin AVM’lere ilgi gösterdiğini aktaran Torun, “Türkiye bu konuda çok güçlü çekim noktası sağlıyor. Türkiye’ye gelenler bu tür AVM’lere geliyor. Turizmde beklentiler yüksek. Bizim de beklentilerimiz yüksek. AVM’ler buna büyük katkı yapıyor. Tur operatörleriyle işbirliklerimiz var. Turistleri bu AVM’lere çekmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

AVM'de perakende okulu açılacak

Aziz Torun, perakende sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mall Of Antalya'da ‘Perakende Okulu’ açacaklarını bildirdi. Yılda 12 milyon ziyaretçinin hedefl endiği Mall Of Antalya’da toplam 144 mağaza yer alacak. Deepo AVM ile bu sayı 243’e ulaşacak. 11 sinema salonunda 2 bin 200 koltuk yer alacak. Mall Of Antalya ve Deepo AVM'de toplam istihdam 2 bin 200’e ulaşacak.