TÜMOSAN'dan 190 milyon euroluk imza

Traktör üreticisi TÜMOSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Traktör ve dizel motor üreticisi Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TÜMOSAN), Savunma Sanayi İcra Komitesi ile Güç Grubu Geliştirilmesi İhalesi’nin sözleşmesini imzaladı. Sözleşme kapsamında TÜMOSAN, Altay Tankı Güç Grubu projesini 190 milyon Euro bütçe ile 54 ay içerisinde ve en fazla yerli katkı ile gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor. Güç Grubu projesi ile ilgili çalışmalar Temmuz 2012’den bu yana devam ediyordu. 

TÜMOSAN, Milli Güç Grubu’nun geliştirilmesini ve yüksek yerli katkı ile üretim yapmayı hedefliyor. Altay Tankı projesi ile kazanılacak bilgi birikimi ve tasarımda oluşturulacak platform ile diğer askeri kara ve deniz araçları için Güç Grubu geliştirilmesi ve üretilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak TÜMOSAN'ın KAP açıklaması şöyle: 

''2012 yılından itibaren ihale çalışmalarını sürdürdüğümüz Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi ihalesinde, 6 Ağustos 2014 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesinde alınan karar doğrultusunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile başlanan sözleşme görüşmeleri tamamlanmıştır.  Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi" için şirketimiz ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında  17 Mart 2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmenin bedeli 190 Milyon avro'dur. Toplam 54 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, ihtiyaç duyulması halinde yurt içi mevcut imkan ve kabiliyetlerden azami derecede faydalanılması ve gerekli alanlarda yurt dışından teknik destek alınması suretiyle, Güç grubunun öncelikli olarak ALTAY Tankında kullanılması planlanmaktadır. Güç Grubunun tüm haklarının Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na ait olacak şekilde özgün olarak tasarlanması, geliştirilmesi, prototip üretimi, test ve kalifikasyonu hedeflenmektedir.   

Bu proje kapsamında kazanılacak tecrübeler ışığında ileride diğer kara ve deniz platformları için ihtiyaç duyulan güç gruplarının da milli imkanlarla tasarım, geliştirme ve üretimi hedeflenmektedir.

Savunma Sanayi için, ilk yerli güç grubunu geliştirecek firma olarak anlaşmanın tüm yatırımcılarımız ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. ''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir