Türk gıda ürünleri ABD’de görücüye çıktı

52 Türk firması ABD’de, New York Summer Fancy Food Fuarı'na katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türk gıda ürünleri dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ABD’de,  New York Summer Fancy Food Fuarı'nda görücüye çıktı. 

Bu yıl fuara 52 Türk firmasının katıldığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, önümüzdeki yıl Türkiye’nin standının 75 metrekare büyütüleceğini, ilave 8-10 Türk firmasının katılımına imkan sağlanacağını söyledi.

Summer Fancy Food Show’un bu yıl 28-30 Haziran 2015 tarihlerinde 61.kez  düzenlendiğini ve Türkiye Milli Katılım organizasyonunun Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)  tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Tarakçıoğlu, “49 ülkeden 2 bin 600 katılımcı ve 22 binden fazla ziyaretçinin boy gösterdiği fuarın Türkiye holünde İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin Ur-Ge projesi kapsamındaki 9 firma, Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin Ur-Ge projesi kapsamındaki 8 firmayla birlikte toplam 52 Türk firması yeraldı” dedi.

Dünyanın en önemli gıda ithalatçılarından biri olan ABD’ye Türkiye’nin 2014 yılında 700 milyon dolarlık gıda ve tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Tarakçıoğlu, “ABD, yıllık 130 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı yapıyor. Bundan en azından 1 milyar dolarlık pay almak istiyoruz. Summer Fancy Food Fuarı bu hedefe ulaşmada çok önemli. 2015’de 52 firma ile katıldık. 2016 yılında Türkiye standının 75 metrekare büyümesiyle 8-10 arası ilave Türk firmasının katılımı mümkün hale gelecek ve hedefimize daha kolay ulaşacağız” diye konuştu.

Türkiye’den ABD’ye ihracatı yapılan başlıca ürünlerin kuru meyveler, kurutulmuş domates, konserve ürünler ve şekerli mamuller olduğunu anlatan Tarakçıoğlu, Summer Fancy Food Fuarı’na; Türkiye'den kuru meyveden turşuya, helvadan kurutulmuş domatese, baharattan hazır yiyeceklere bir çok ürün ihracatçısı firmanın ürünlerini sergilediğini fuarda ayrıca Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu ile Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun tanıtım faaliyetinde bulunduğunu ifade etti.