Türk Telekom'dan SAP ile işbirliği

Türk Telekom Grubu ve SAP arasında imzalanan anlaşmayla, Türk Telekom Grubu tüm satın alma süreçlerini entegre SAP çözümleri ile tek merkezden yürütecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom, satın alma altyapısının dönüşümü için kurumsal uygulama ve yazılım alanında faaliyet gösteren SAP ile iş birliği anlaşması imzaladı. 

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Grubu ve SAP arasında imzalanan anlaşmayla, Türk Telekom Grubu tüm satın alma süreçlerini entegre SAP çözümleri ile tek merkezden yürütecek. 

Grup şirketlerinin satın alma hizmetleri tek merkezden yürütülecek

Türk Telekom Grubu ile SAP arasındaki iş birliğinin imza töreni, Türk Telekom Satınalma Başkanı Metin Erhan ve SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi-Global Müşteri Operasyonları Başkanı Rob Enslin'in katılımıyla, 19. İstanbul SAP Forum'da gerçekleşti. Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlayan Türk Telekom Grubu, bu anlaşma kapsamında SAP'nin satın alma çözümleri portföyünü ve bulut bilişim Ariba çözümünü kullanarak, grup şirketlerinin satın alma hizmetlerini tek merkezden yürütecek. 

"Hedefimiz, global ve sektörel düzeyde en iyi uygulamalara geçmek" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Satınalma Başkanı Metin Erhan, Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümü yolunda hızla ilerlerken, grup içindeki iş süreçlerinde de en verimli şekilde yürütmeye odaklandıklarını belirterek, "Bu amaçla, SAP çözümleri ve Accenture danışmanlık hizmetleri ile beraber hayata geçecek olan Integral projesini başlattık" dedi. 

Erhan, Türk Telekom Satınalma Başkanlığı olarak, hedeflerinin global ve sektörel düzeyde en iyi uygulamaları kullanmak olduğunu aktararak, "SAP'nin SRM, IBO, MGD, BI ve Bulut Bilişim çözümü olan Ariba'yı kullanarak, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza yepyeni bir deneyim sunacağız" ifadelerini kulandı. 

SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi ve Global Müşteri Operasyonları Başkanı Robert Enslin de Türkiye'nin lider telekomünikasyon markası Türk Telekom'la imzaladıkları bu iş birliğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisinin güçlü kurumu Türk Telekom'un SAP'nin global iş uzmanlığıyla sağladığı çözümleri tercih etmesinin gururunu yaşıyoruz. SAP'nin bulut tabanlı çözümlerinin ve dünyanın en geniş iş ağı Ariba'nın, Türk Telekom'un satın alma süreçlerinin daha iyi yönetilmesini sağlayarak Türk Telekom'a önemli bir değer katacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise SAP olarak, Türk Telekom Grubu'nun farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen dönüşüm projesine destek vermekten son derece mutlu olduklarını aktararak, Türk Telekom ile SAP'nin güç birliği ile sürekli değişen ve gelişen dinamik bir yapıyı destekleyecek esnekliğe sahip bir teknoloji altyapısını hayata geçirdiklerini kaydetti. 

Keskin, Türk Telekom'da farklı süreçlerin koordinasyon halinde ve birbiri ile entegre çalışacağı bu projede SAP olarak sundukları çözüm portföyünün Türk Telekom'un başarılarını daha da ileriye taşıyacağına inandıklarını ifade etti. 

Türk Telekom Grubu'nun geleceği şekillendiren hizmetleri sunmak amacıyla başlattığı satınalma dönüşüm projesi ile tüm tedarikçi ve paydaş ilişkileri grup içerisinde tek merkezden yönetilecek. Türk Telekom Grubu, bu iş birliği anlaşması kapsamında, ihale, teklif toplama, katalog ve ana veri yönetimi gibi işlemlerin transformasyonunu SAP'nin çözümleri ile yönetecek. Ayrıca, satınalma bilgi tabanı ve satınalma analizleri de sürdürülebilir ve merkezi bir yönetim tarafından gerçekleştirilmiş olacak. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir