Turkcell'de iki üst düzey atama

Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanlığı'na Tuğrul Cora, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürlüğü'ne Çağatay Aynur atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanlığı'na Tuğrul Cora, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürlüğü'ne ise Çağatay Aynur getirildi. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, yönetici kadrosunu iç terfi sistemiyle güçlendiren Turkcell, içeriden yönetici yetiştirme geleneğinin son örneğini iki üst düzey atamayla gerçekleştirdi. 

Turkcell Kurumsal Satış Direktörü olarak 2011 yılından bu yana görev yapan Çağatay Aynur, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü olarak atandı. 

Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanlığı görevi ise 2012 yılından itibaren Turkcell Stratejik Müşteri Yönetimi Direktörlüğü'nü yürüten Tuğrul Cora'ya teslim edildi. 

"Yılbaşından beri iç terfi oranımız yüzde 89" 

Turkcell Çalışan İlişkileri Yönetimi Direktörü Tülay Cerit, atamalara ilişkin değerlendirmesinde, Turkcell'in sadece kendi sektörüne değil Türkiye çapında tüm özel sektöre değerli ve nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir okul olduğunu ifade etti.  

Yönetim anlayışının sağladığı katma değeri gösteren örneklerden birinin uzun yıllardır sağlıkla işlettikleri yetenek yönetim sürecinin çıktıları olan iç terfi oranı olduğunu belirten Cerit, şunları kaydetti:  

"Başarıyla yürüttüğümüz terfi sistemimiz sayesinde yılbaşından beri yüzde 89 gibi eşi benzeri olmayan seviyede iç terfi oranı ortaya çıktı. İç terfinin önemi bizim için çok büyük. Tüm çalışanlarımızı kapsayan bir performans yetenek yönetim sistemimiz bulunuyor. Performans tarafında üstün bir başarı gösteren ve bunu sürdürülebilir kılan kişiler bir sonraki yılın potansiyel yönetici adayları olabiliyor. 

Bu durum, şirketimiz açısından da büyük bir avantaj. Çünkü bu şekilde çalışan ve şirket arasındaki bağların daha da kuvvetlendiğini düşünüyoruz. Turkcell olarak kendi yöneticilerimizi kendi içimizden yetiştiriyoruz ve bu bize gurur veriyor. İki önemli görevi üstlenen Çağatay Aynur ve Tuğrul Cora'nın bu gururu daha da büyüteceğinden eminiz." 

Çağatay Aynur hakkında 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden 1993 yılında mezun olan Çağatay Aynur, 2000 yılında Turkcell bünyesine Müşteri Yöneticisi olarak katıldı; sırasıyla Stratejik Müşteriler ve Kamudan Sorumlu Bölge Müdürü, Büyük Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Satış Müdürü ve Büyük Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Kurumsal Satış Direktörü olarak görev yaptı.Çağatay Aynur, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü olarak atanmadan önce Orta Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Kurumsal Satış Direktörü görevini yürütüyordu. 

Tuğrul Cora hakkında 

Tuğrul Cora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektonik-Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1991 yılında mezun oldu ve 1993'te Virginia Politeknik Enstitüsü'nde İşletme Yüksek Lisansı'nı tamamladı.Kariyerine Aselsan'da başlayan Cora, Aztech Electronics, Digital Equipment Türkiye ve Hewlett-Packard şirketlerinde farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2004-2010 yılları arasında Millenicom Telekomünikasyon şirketinde Genel Müdürlük görevini yürüttü. Turkcell bünyesine 2010 yılında katılan Tuğrul Cora, 2012 yılına kadar Orta Ölçekli Müşteri Yönetimi Direktörü olarak görev yaptı. Ardından Stratejik Müşteri Yönetimi Direktörlüğü'ne getirilen Cora, Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı olarak atanana kadar bu görevini sürdürüyordu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir