Turkcell'in hedefi 100 bin lisanslı sporcu

Turkcell, Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirdiği 'Turkcell Yüzme Günleri' 2014 yılında Adana’dan Diyarbakır’a, Sinop’tan İzmir’e kadar 37 ilde düzenlendi. İki ay süren etkinliklerde, 13 bin sporcu ve ailesi Turkcell ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştirilmesi hedeflenen  'Olimpik Performans' projesi kapsamında Turkcell Yüzme Günleri, Türkiye’nin 37 ilinde gerçekleşti. 16 Ağustos’ta Tekirdağ’da başlayan organizasyon, 27 Eylül tarihinde Adana’da son buldu. Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 sporcunun katıldığı etkinliklerde, bu yıl 5 bin sporcu proje kapsamında olimpiyat hedefiyle geleceğe kulaç attı. Bir önceki yıla oranla yüzmeye olan ilgide Türkiye genelindeki artış da gözlerden kaçmadı.

“Yeni yetenekler kazandırıyoruz”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Yüzme Federasyonu ile yürüttüğümüz proje sayesinde, ülkemizde yüzme sporunu yaygınlaştırarak fark yaratacak bir gelişmeyi hedefliyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Turkcell Yüzme Günler projesinde 5 bin sporcuyla 37 ile yayılan etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk anda 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo’da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’ın başdanışmanlığında ve Fernando Canales’in yardımcılığında yürüttüğümüz bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız” dedi.

“Hedefimiz uluslararası başarı”

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, “Turkcell’le ile sürdürdüğümüz ve bir seneyi geride bıraktığımız projemizde önemli aşamalar kaydettik. Geçtiğimiz yıl 4 bin sporcunun katıldığı Turkcell Yüzme Günleri’nde bu yıl, Türkiye genelinde 13 bin genç sporcumuzun ve ailesinin katıldığı keyifli etkinlikler düzenledik. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri büyük önem taşıyor. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını böyle etkinlikler arttıracağız, hedefimiz 2020 yolunda ülkemize uluslararası başarı getirecek sporcuları yetiştirmektir” dedi.

100 bin lisanslı sporcu

Türkiye genelindeki etkinliklerde,  spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplandı. Yüzmede 32 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40 bine, 2020’de ise 100 bine yükseltmek amaçlanıyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin her yerinde TYF’ye destek veriyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir