Turquality'ye dahil olan Bamen küresel marka olma hedefinde

Bamen markası ile iplik sektöründe faaliyet gösteren Başyazıcoğlu Tekstil, inovatif ürünlerini global pazarda tekstil firmalarına gönderiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bamen markası ile iplik sektöründe faaliyet gösteren Başyazıcoğlu Tekstil, inovatif ürünlerini global pazarda tekstil firmalarına gönderiyor. Firma, ürün çeşitliliğinin yanı sıra marka çalışmalarına da önem veriyor. Son alarak Turguality programına dahil olduklarına dikkat çeken Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu, söz konusu program sayesinde küresel marka olma hedeflerine yaklaştıklarının altını çizdi. Başyazıcıoğlu, “Rekabet koşullarının hızla arttığı ve şirketlerin daha fazla ihracat, daha fazla üretim için çaba sarf ettiği dönemde Türkiye için bir mihenk taşı olma özelliği taşıyan Turquality programı, güçlü global yerli markaları geliştirmeyi hedefliyor. Bu anlamda biz de Turquality dahilinde çalışmalara başladık” dedi.

Firma hedefleri doğrultusunda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına önem verdiklerini anlatan Murat Başyazıcıoğlu, katma değeri yüksek ürünler imal etme prensibiyle çalışan firmalarının birçok küresel barka ile işbirliği içinde olduğunu bildirdi. Ayrıca, her türlü karışım, organik, selülozik ve sentetik ipliğin boyamasını yaptıklarını bildiren Başyazıcıoğlu, "Aynı zamanda bu ipliklere antibakteriyel, aloe veralı, anti-stress, leke tutmaz, güç tutuşma gibi özelikler kazandırarak, piyasada trend sağlıyoruz. İnovasyon potansiyelinin farkında olarak Ar-Ge çalışmalarımızı bu yönde ilerletmeye gayret gösteriyoruz. Sektörlerinin liderleri çalışarak kalite ve hizmet çıtamızın yükselmesini sağlıyoruz" şeklinde konuştu. 

"İhracatın payı bu yıl yüzde 60'ı bulacak" 

Bu yılki hedefl erine ilişkin bilgiler de veren Murat Başyazıcıoğlu, anılan dönemde katma değerli üretim ve inovasyona yönelerek, ihracatı artırma hedefl erinin bulunduğunu dile getirdi. Başyazıcıoğlu, ihracatın cirodan aldığı payı bu yıl yüzde 60'a çıkarmak istediklerini söyledi. Bu hedef doğrultusunda ham iplik ve boyalı iplik işletmelerine SAN-TEZ, TEYDEB/ TUBİTAK ve KAİZEN destekli projeleri uyarladıklarını açıkladı. İlgili projelerle üniversite-sanayi işbirliğini artırdıklarının altını çizen Başyazıcıoğlu, "Birçok konuda sektöre yön verdiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca, iç pazarda ölçek avantajımızı kullanarak, çalışmak istediğimiz üst segmentli firmaları seçebilme imkanına sahibiz. Temel ürünlerden çok katma değeri yüksek ve inovatif ürünlere yöneliyoruz" diye konuştu. 

"Pilling hatalarının önüne geçen iplikler üretiyoruz" 

Üretimde kullandıkları teknolojiye de değinen Murat Başyazıcıoğlu, özellikle denim sektöründe kullanılan duo-core, hard core ve core spun teknolojisi ile üretilen iplikler ve bunların farklı alternatifl erinin ürünlerinde kullanıldığını bildirdi. Başyazıcıoğlu, "Tüketicilerin sorunlarının başında gelen pilling gibi hataların önüne geçen iplikler ile ince ve narin yapıda olmasına karşın daha sıcak tutan kumaşlar üretebilecek iplikler imal ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Boyahanelerinde ise üretim potansiyeli, kalite ve projeleriyle birçok kuruluşa akredite olarak hizmet verdiklerini anlatan Murat Başyazıcıoğlu, "Kesiksiz flament halde ipliklerin boyanması çalışmaları ile birlikte müşterilerimize farklı alanlarda hizmet veren ürünlerimizi de üretmeye başladık. Sonuçlarını aldığımız ve üretimine başladığımız yeni ürünlerimizin yanı sıra çalışmaları devam eden ürünlerimizi de ikinci çeyrekte üretmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir