Üç yıldır dünyanın en iyi aile oteli seçiliyor

Angel’s Peninsula, Suudi Arabistan’tan kraliyet ailesi, Lübnan’dan parlamento üyeleri, Azerbaycan’dan bakanlar ve önemli işadamları gibi misafirleri ağırladıktan sonra yurtdışından daha çok talep görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat ALP 

İZMİR - Marmaris’te Hisarönü Körfezi’nde 2011’de hizmete giren Angel’s Peninsula, 2012’den beri her yıl World Travel Awards tarafından Dünyanın En İyi Aile Oteli seçiliyor. Angels Peninsula, Ortadoğu, Körfez bölgesi ve komşu ülkelerden,  konforu ve alkolsüz aile oteli konseptini bir arada isteyen zengin turistlerin yeni gözdesi oldu.   

Word Travel Awards’tan geçen yıl Avrupa’nın En İyi Aile Oteli, Türkiye’nin En İyi Oteli, Dünyanın En iyi Aile Oteli, Dünyanın En İyi Alkolsüz Oteli ve Dünyanın En İyi Lüks Yeşil Oteli ödüllerini aldıklarını söyleyen Angel’s Peninsula Genel Müdür Yardımcısı Fehmi Durak, “2012 ve 2013’te de dünyanın ve Avrupa’nın En İyi Aile Oteli  ödülleri de olmak üzere bir çok kategoride ödül almıştık.

Tesisimiz Datça ve Bozburun’u ayıran Hisarönü Körfezi’nde, 68 dönüm alana kurulu. Tesis yapılırken bölgenin florasını ve doğal zenginliğini bozmamaya büyük özen gösterildi. Yazın en sıcak günlerinde bile bunaltıcı olmayan bir iklime sahip. Bu nedenle çevreyi ve sağlığını önemseyen müşteri kitlesi otellerinin müdavimi haline geliyor” diye konuştu.

Durak, çevreye verdikleri önemi, hizmet kalitesi ve konforu uluslararası ölçekte tescillediklerini belirterek, “Konuklarımız yüzde 75’i kendi tarzına uygun bir otelde tatilini geçirmek üzere geliyor. Biliyor ki helal ürün kullanılıyor, alkol bulunmuyor ve yüksek kalitede bir hizmet ile rahat bir tatil geçirecek. 2011’den beri müşteri memnuniyeti yüzde 96.3 olan başka bir tesis olduğunu sanmıyorum. Turizmde genellikle hem personel, hem tesisin ve yönetimin yıpranması hem de işletme körlüğü nedeniyle müşteri memnuniyeti zamanla düşer. Ama bizde bir önceki sene yüzde 94 olan bu oran, şimdi yüzde 96.3 oldu. Her misafire bir personel düşecek şekilde hizmet veriyoruz. Sezonda 430 misafir ağırlıyoruz ve 386 personel çalıştırıyoruz. İlk yıl 430 personel ile hizmet ettik. Çünkü tecrübe eksikliği vardı. Şimdi personel tecrübesi artınca sayıyı 386’ya çektik ama bu sayının altına hiçbir zaman inmedik” diye konuştu. 

Nil Nehri’nden özel kum getirdik

Fehmi Durak, Angel’s Peninsula’nın konumu itibariyle de çok özel bir tesis olduğunu dile getirirek, “Bulunduğumuz konumda denizin parlaklığı, sıcaklığı ve ışıltısı Ege’nin başka bir yerinde yok.  Biz de bu denizin özelliğini en iyi şekilde yansıtmak üzere Mısır’dan Nil Nehri’nden özel kum getirerek ana plajı kapladık. Yazın 40 derece sıcaklıkta bile ayakları yakmayan, vücuda yapışmayan özel kum, görselliğe de katkı sunuyor. Ayrıca konuklarımızın deniz kenarında ailece rahat dinlenebilmeleri için 5-6 kişilik 17 adet çok özel pavillion diye tanımladığımız bungalovlar var. Personelimiz her türlü hizmeti pavillionda dinlenen konuklarımızın ayağına götürüyor” dedi.

Dünyanın tanınmış simalarını ağırlıyor

Alkolsüz aile oteli konseptinde uluslararası alanda üne kavuşan Angel’s Peninsula’nın yurtdışından da çok özel konuklar ağırladığını belirten Fehmi Durak, şunları söyledi: “Suudi Arabistan kraliyet ailesi, Lübnan’dan parlamento üyeleri, Azerbaycan’dan bakanlar ve çok önemli işadamları arasından otelimize her yıl gelen müşterilerimiz var. Misafirlerin memnuniyeti, bize bu pazarlardan her yıl yeni konuklar kazandırıyor. Yarım pansiyon konsepti uyguluyoruz. Tesisimiz bağımsız villaların da olduğu 182 odadan oluşuyor. 68 dönüm alana kurulan tesisin, toplam sahil uzunluğu 2 bin 300 metre. Yüzde 75 iç pazara çalışıyoruz. Ancak son yıllarda yurtdışından da konuklarımız artmaya başladı.

Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Müslüman nüfusun yoğun olduğu bazı Avrupa ülkelerinden müşterilerimiz geliyor. İsteyen kadın müşterilerimiz için sadece kadınların kullandığı ‘Saklı Deniz’ adıyla özel bir plajımız var. Ama ana plajımızda böyle bir ayırım yok. Müşterilerimiz ailece güneşlenip, denize girebiliyor. Bu özelliğimiz ile alternatif tatil konsepti sunan diğer tesislerden de ayrılıyoruz. Onlar gibi çok keskin ayırım uygulamıyoruz. Alkol konusunda ise kesin olarak tesisimizde kullanılmasına izin vermiyoruz.”

Yatırımcılar incelemek üzere tesisimize geldi

Angel’s Peninsula’nın sahip olduğu konseptte tesis kurmak isteyen yatırımcılar için bir model olduğunu belirten Durak, “Dünyada da bu trend çok hızlı yayılıyor. Arap ülkeleri, Hindistan ve Maldivler’de gelişiyor. Tesisimizde sezonda yer bulmak zor. Bu başarı benzer konseptte tesislerin kurulmasını teşvik edici oldu. Bir çok yerden yatırımcılar incelemek üzere tesisimize geldi. Bir anlamda model olarak incelediler. 40 metrekareden 110 metrekareye kadar değişik büyüklükte odalarımız var. Bütün imkanlar en yüksek standartlarda sunuluyor. Özel havuzlu 12 villamız bulunuyor. 110 metrekarelik villalar başka bir villadan görülmüyor. Denizin imkanlarını daha iyi kullanabilmeleri için konuklarımıza yelken, katamaran, sörf gibi motorsuz su sporları eğitimi veriyoruz. Almanya merkezli WDFS’nin temsilciliğine sahibiz. WDFS adına uluslararası sertifika veriyoruz. Kiralık araçtan, özel uçağa kadar transfer konusunda her türlü imkana sahibiz. İki uçağımız, çeşitli boylarda 5 yatımız ve lüks araçlarımız ile konuklarımıza her türlü transfer imkanını sunuyoruz. Misafirlerimizin yatlarını bağlayabilecekleri bir de iskelemiz var” dedi.