Verisini işleyen şirketlerin kârı artıyor

Teradata Eş-Başkanı Hermann Wimmer, “Türkiye çok genç nüfusa sahip oldukça ilginç bir pazar. Bana göre Türkiye çok büyük fırsatlar barındırıyor” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Veri analitiği uygulamaları sağlayıcısı Teradata’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa'nın en büyük etkinliği olan Universe Konferansı’nda pek çok küresel kuruluştan iş ve teknoloji uzmanları bir araya geldi. Amsterdam’daki buluşmada, gelecek beş yılın teknoloji trendi büyük veri yatırımlarını şekillendirme yolları arandı. 

Şirketlere veri işleyerek kâr artırmanın yollarını gösteren ve 20. yılını kutlayan Universe Konferansı, gelecek beş yılın en çok konuşulacak teknoloji trendinin büyük veri yönetimi olduğunu gösterdi. “Veri çağı”nın başladığı dile getirilen konferansta müşteri, yatırımcı ya da seçmen verilerini doğru okumanın yolunun veri ambarı ve yeni nesil ileri analitik uygulamalardan geçtiği vurgulandı.

Kürsüye Uluslararası Sağlık Profesörü Hans Rosling, Yazar ve Girişimci Peter Hinssen, ABD Başkanı Obama’nın Teknoloji Danışmanı ve aynı zamanda Teradata CTO’su Stephen Brobst gibi isimlerin çıktığı etkinlikte, açılış konuşmacısı Teradata Eş-Başkanı Hermann Wimmer, “Artık dünya veri çağına geçti” dedi. 

hermann.jpg

Teradata Eş-Başkanı Hermann Wimmer

“Türkiye büyük fırsatlar barındırıyor”

Konuşmasının ardından Teradata Eş-Başkanı Hermann Wimmer'a şirketin Türkiye hedefiyle ilgili olarak 'Teradata Türkiye'yi Ortadoğu'ya açılmak için bir köprü olarak görüyor mu?' sorusunu yönelttik. Veri anlamında Türkiye'nin çok büyük bir pazar olduğunu belirten Wimmer, "Son üç yıldır Türkiye'ye büyük yatırım yapmaya başladık. Gamze Aydın'ın bize katılmasıyla harika işler yapar duruma geldik. Bizim için Türkiye çok genç nüfusu sahip oldukça ilginç bir pazar. Bana göre Türkiye çok büyük fırsatlar barındırıyor. Aydın ve ekibi pazar payımızı büyütmek için çalışıyorlar" yanıtını verdi.

gamzeee.jpg   

   "Büyük veriyi kullanan şirketler daha verimli"

   Türkiye’den de katılımcıların yer aldığı etkinlikle ilgili Teradata Türkiye Ülke Müdürü Gamze Aydın da değerlendirmelerde bulundu. Aydın, ''Yapılan araştırmalar büyük veri    ve iş zekâsı çözümlerini kullanan şirketlerin eşitlerinden yüzde 4 daha verimli ve yüzde 6 daha kârlı olduklarını gösteriyor. Bu teknolojilerin Teradata Universe Konferansı’nın  odağında olmasını, her geçen yıl katılımcı sayısının katlanarak artmasını önemsiyor ve gerçek anlamda değer yaratan bir konferans olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

 

 

 

Veri ambarında bas-çalıştır dönemi 

Teradata Universe, veri analitiğinde gelecek perspektifini değiştirecek yeni teknoloji ve ürünlerin de duyurusuna sahne oldu. Veri yönetiminde kurumlara kolaylık ve bütünlük sağlayacak Yazılım Tabanlı Ambarı'ı duyuran Hermann Wimmer, bu yeni ürünün birden fazla sayıdaki veri ambarlarını,  güvenlik ve hizmet seviyesi performansından ödün vermeden tek bir sistemde konsolide etmelerine olanak verdiğini ifade etti. Wimmer yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Günümüzde Avrupa merkezli çok uluslu şirketlerden, hizmet sundukları her bir ülke için kendi veri merkezlerinde ayrı ve bağımsız bir sistem kurmaları isteniyor. Bir ülkedeki çalışanlar, kendi verilerine ulaşabilme imkanına sahip olmakla birlikte bu maliyet etkin bir model değil. Yazılım Tabanlı Ambar’ın kurulumuyla birlikte tüm ülkelerden gelen veriler hem tek bir sisteme aktarılacak hem de aynı güvenlik kontrolleri ve erişim kısıtlamaları sağlanacak. Bu sayede bir yanda hem zamandan hem de paradan tasarruf edilirken diğer yandan iş öncelikleri esasında, iş yükleri çapında tutarlı performans garanti edilecek.''

Şirketlerin veri kapasiteleri ikiye katlanacak

Şirketlerin giderek artan verilerini yönetmelerini kolaylaştıracak bir yenilik de Teradata Veri Ambarı Cihazı 2800 oldu. Teradata Veri Ambarı Cihazı 2800 bir yandan kuruluşların veri kapasitelerini iki katına çıkarmalarına olanak sağlarken diğer yandan tek bir kabinden analitik güçlerini iki katına çıkarmalarını sağlayarak müşterilerin, iş iç görülerini çözmesine ve operasyonel hale getirmesine yardımcı oluyor.

2880veribankasi.jpg

Teradata Veri Ambarı Cihazı 2800 büyük ilgi gördü

Bu konularda ilginizi çekebilir