Vestel'den IFA'da elektrikli araç şarj istasyonunu sürprizi

IFA fuarında 25'inci yılını kutlayan Vestel, bu yılki konseptini akıllı şehirler olarak belirledi. Fuarda 680 yeni ürünün sergileyen Vestel, elektrikli araç şarj istasyonu prototipini tanıtarak sürpriz yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEVGİ DEMİRKALE

Berlin'de düzenlenen tüketici ve ev elektroniği fuarı IFA'ya 25 yıldır katılan Vestel, "akıllı şehirler" uygulamalarını bu yılki fuar konseptinin merkezine yerleştirdi. "Vestel, IFA'nın en önemli oyuncularından biri haline geldi" diyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl 680 yeni ürünü tanıttıklarını belirtti. Hem beyaz eşya hem elektronik hem de bilişim cihazları tarafında yeni ürünleri IFA'da sergilediklerini kaydeden Erdoğan, "Bu senenin konsepti akıllı şehirler oldu. Fuar alanında, perdeden aydınlatmaya, beyaz eşyadan farklı gereçlere kadar tüm cihazların akıllı telefon ve tabletler üzerinden yönetilebildiği bir alan yarattık" dedi. IFA'ya ilk katıldıkları yıl 100 metrekarelik stant alanına ve 90 milyon dolar düzeyinde ihracata sahip olduklarına dikkat çeken Erdoğan, "Stant alanımız 3 bin metrekareye, ihracat hacmimiz ise 2.4 milyar dolara ulaştı. Bu 25 yıllık gelişmemizi yansıtıyor" diye konuştu. 

Zorlu Center'a 10 şarj istasyonu 

Vestel'in IFA'daki esas sürprizi ise elektrikli araç şarj istasyonu oldu. Elektrikli araç pazarına gireceği bir süredir konuşulan Vestel, elektrikli araç şarj istasyonunun prototipini teknoloji meraklılarına sundu. Tanıttıkları elektrikli şarj istasyonunun uluslararası standartlara uygun olduğunu belirten Erdoğan, "Sunduğumuz prototip akıllı şarj istasyonu olma özelliğinde. Bu sayede ödeme, araç özellikleri gibi bilgiler gösterilebiliyor. Ayrıca ödeme kolaylığı getiriyor" diye konuştu. Şarj istasyonunun satışıyla ilgili araba markaları ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Erdoğan, sundukları ürün ile dünya pazarını hedeflerine dikkat çekti. Vestel'in araç şarj istasyonun, önümüzdeki ay içinde Zorlu Center'a 10 tane kurulması planlanıyor. 

4.5G altyapısında güçlü oyuncu olacak

IFA'da düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan Erdoğan, 4.5G iletişim altyapısıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde lisans ihalesi düzenlenen 4.5G teknolojisi için düzenlenen şartnamede ilk üç yıl içinde yüzde 30, 35 ve 40 oranlarda yerli ürün kullanımı zorunluluğunun bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Burada en güçlü oyunculardan biri Vestel. 4.5G altyapısında gerekli olabilecek tüm elektronik cihazlarının üretiminin Veste tarafından yapılmaması için hiçbir neden yok" açıklamasında bulundu. 

Vestel 8K TV'ler görücüye çıktı 

Vestel, 8K televizyonlarını ilk kez IFA'da tanıtıyor. Bilinen en yüksek yayın çözünürlüğü olan 7680 X 4320 piksel çözünürlüğe sahip Vestel 8K televizyonlar, 4K televizyonlardan 4 kat daha canlı ve gerçeğe yakın deneyim sunma iddiasında. 

Vestel, 8K televizyonların yanında yeni Android TV platformlarını destekleyen UHD televizyonlarını ve setüstü cihazları fuarda katılımcıların beğenisine sundu. Android TV ile çalışan ürünler, içeriğe erişim sağlamanın yanı sıra, dijital TV çözümlerinde yeni bir kilometre taşı oluşturma özelliği taşıyor. 

Vestel standının dikkat çekici ürünleri arasında, ayrıca, Vestel Pyrojet çamaşır makinesi ve "Auto Door" ve "Water Box" teknolojisine sahip Vestel Nora bulaşık makinesi yer aldı. A+++ enerji verimliliği sınıfında yer alan Pyrojet çamaşır makinesinin 8 kg kapasiteli ürünlerden yüzde 70, 9 kg kapasiteli ürünlerden yüzde 60 daha az enerji tükettiği belirtiliyor. Vestel Nora bulaşık makinesinin de yüzde 20 daha az enerji harcadığı, 14 kişilik bulaşığın sadece 5,5 lt su ile yıkanabildiğine dikkat çekildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir