VIP Turizm 100 milyon lira ciro bekliyor

2014 yılında 92 milyon liralık ciro gerçekleştiren VIP Turizm, 2015 yılında da yaklaşık 100 milyon lira ciro bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, 2014 yılında 92 milyon liralık ciro gerçekleştirdiklerini belirterek, "2015 yılında da yaklaşık 100 milyon lira ciro bekliyoruz" dedi. 

Pirinçcioğlu, düzenlenen basın toplantısında, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre turizmde ileri düzeyde bir büyüme yaşandığını ve bu büyümede Türkiye'nin payının büyük olduğunu söyledi. Pirinçcioğlu, örgüt verileri ışığında Türkiye'nin turizm hareketinin yılda yüzde 5 artış göstereceğini dile getirdi. 

Pirinçcioğlu, Türkiye'nin dünyada turistler tarafından en çok talep edilen 6. ülke olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemiz, her yıl 30 milyonu aşkın turist tarafından ziyaret ediliyor ve bu sayı her yıl artıyor. Türk turizm sektöründeki enerji ve sürekli büyüme, son küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinden etkilenmeyerek henüz kullanılmamış çok büyük bir potansiyeli de elinde tuttuğunu gösteriyor" diye konuştu. 

2015'te 100 milyon liralık ciro beklentisi 

Pirinçcioğlu, 2014 yılında 92 milyon liralık ciro gerçekleştirdiklerini, 2015 yılında da yaklaşık 100 milyon lira ciro beklediklerini söyledi. Devlet desteğinin turizm sektörü için büyük önem taşıdığını vurgulayan Pirinçcioğlu, şöyle devam etti: 

"40 milyon turistin Türkiye'yi ziyaret edeceği öngörülen 2015 Yılı Programında, Kış Turizmi Master Planı hazırlanması, yeni işletmecilik modelleri geliştirilmesi ve bazı ülkelerde kültür ve tanıtma müşavirliklerinin faaliyete geçirilmesi yer alıyor. Türkiye'de turizm büyüdü. Herkese uygun seyahat seçenekleri sunuluyor. 

Son 20 yıldır Türkiye'de iç turizmin yurt içi ve yurt dışına hareketi artarak devam ediyor. Rusya'da yaşanan ekonomik kriz ve Avrupa'da avronun değer kaybetmesine karşı Türkiye'de turizmi canlandırmaya yönelik hükümet, turizm sektörünü destekleyecek bazı uygulamalar yapabilir. İran, yeni bir turizm noktası olarak Rusya'nın yaşadığı ekonomik krizin Türk turizmi üzerindeki etkilerini azaltabilir. Amerikalılara uygulanan vizenin kaldırılması turizm açısından psikolojik anlamda çok büyük etkiye sahip." 

Uzaya gitme hayali için 250 milyon euroluk yatırım 

X-Cor Lynx Uzay Roketi ile yapılacak olan uzay seyahatine de değinen Pirinçcioğlu, insanların uzaya gitme hayalinin artık gerçek olacağını ve X-Cor şirketinin bu hayali gerçekleştirmek için yaklaşık 250 milyon euroluk yatırım yaptığını ifade etti. 

Pirinçcioğlu, haziran ayında deneme uçuşlarının başlayacağını belirterek, "2015 yılının sonunda gerçekleşecek ilk uçuşta, X-Cor Lynx Uzay Roketi kalkıştan 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58. kilometrede motorlar kapanacak ve itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. 100 kilometre yükseklik aşıldığında seyahate katılanlar resmi olarak astronot kabul edilecekler. Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalındıktan sonra geriye dönüş başlayacak ve bu süreçte 4G sürati ile adrenalin seviyesi maksimuma çıkacak. Seyahat, yerküreden hareket ve dönüş olmak üzere toplam bir saat sürecek" şeklinde konuştu. 

Uzay turizminin büyüyen bir sektör olduğuna işaret eden Pirinçcioğlu, Türkiye'den uzay seyahati için 3 kişinin başvuru yaptığının, 4-5 kişinin de kontrat aşamasında olduğunu söyledi. Pirinçcioğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Uzay yolculuğu 20 milyon dolardan 100 bin dolara düştü, ileride daha da düşecek. 57 ülkeden bin kişinin başvuruda bulunduğu uzay seyahatine Türkiye'den Ahu Aysal, Ercan Kaygısız ve Timur Özkan katılacak. 10 yıl sonra uzay otellerinde konaklamanın mümkün olacağını söyleyebiliriz. Bunun için çeşitli çalışmalar başlatıldı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir