Vodafone işaret dili uygulamasını ücretsiz sunuyor

Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi ile 3 milyon işitme engelli ve yakınlarının hayatını kolaylaştıracak işaret dili eğitim uygulamasını hayata geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında engelli bireylerin sanat yoluyla toplumsal hayata eşit katılımını hedefleyen Düşler Akademisi projesi kapsamında yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. 

Bu doğrultuda, Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi'ndeki proje ortağı Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle işitme engellilerle iletişimi kolaylaştırmak için Türkiye'nin en kapsamlı mobil işaret dili uygulaması hayata geçirdi. 

İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi dolayısıyla Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. 1100'e yakın anlatım videosu ve 1400'e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşan, Android işletim sistemleriyle uyumlu olarak geliştirilen uygulama Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak tüm mobil kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. iOS işletim sistemine uyumlu versiyonuna da yakında Apple Store üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek. 

Uygulamanın içerisinde Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay tarafından işaret diliyle, uygulamayı kullanmayı teşvik edici mesajlar da veriliyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süel, Türkiye Vodafone Vakfı olarak AYDER ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile hayata geçirdikleri Düşler Akademisi aracılığıyla bugüne kadar 3 bin 500 gencin hayatına dokunduklarını ve mobil iletişimin gücü ile engelleri kaldırmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Düşler Akademisi ile çalışmalarını bir adım ileriye taşıyarak, işitme engellilerle iletişim kolaylığını daha fazla insana yayabilecekleri bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Süel, şunları aktardı: 

"Ülkemizde 3 milyon işitme engelli bulunuyor ve işaret dili öğrenimine ilgi her geçen gün artmasına rağmen maalesef bu eğitim ihtiyacı karşılayacak kadar yaygınlaşmış değil. Mobil uygulamamız sayesinde bu eğitimi cebe taşıyor, zaman ve mekan bağımsız herkesin kolaylıkla öğrenebileceği kolaylıkta sunuyoruz. Uygulama ile sadece kelime öğretmeye odaklanmıyoruz, eğitimi belli bir müfredat çerçevesinde ders olarak video anlatımları ile destekliyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin en kapsamlı işaret dili uygulamasını ücretsiz olarak sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mobil teknolojilerin gücüyle engelli gençlerimizin hayata tam katılımlara destek olmaya devam edeceğiz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir