"Vodafone Önce Kadın"a altın sabre ödülü

"Vodafone Önce Kadın" programı, uluslararası Sabre Ödülleri'nde altın sabre ödülünü kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone'un "Önce Kadın" programı, yaşadığı bölgesel ve sayısal uçurumların dezavantajlarını gidererek, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta eşit olarak yer almalarına destek olmayı hedefliyor. 

Mobil iletişimle bireylerin hayatında fark yaratacak çözümler geliştirmeyi sürdüren Vodafone Türkiye'nin, kadının ekonomik hayatta eşit konuma gelmesi amacıyla başlatılan "Vodafone Önce Kadın" programı, Sabre Ödülleri 2015'te Türkiye kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. 

2015 Sabre Ödülleri, Avrupa ve Orta Doğu bölgesinde marka ve dahiliyet alanlarında yılın en başarılı projelerini ödüllendirdi. Her yıl düzenlenen Sabre Ödülleri'nin galası 19 Mayıs'ta Londra'daki Roundhouse'ta yapıldı. "Vodafone Önce Kadın" programı 2 bin başvuru arasından birinciliğe layık görüldü. 

Vodafone Türkiye, kadınlara fırsat eşitliği sağlayarak, toplumsal ve ekonomik hayata eşit katılımlarını desteklemek üzere "Önce Kadın" programını Mayıs 2013'ten beri sürdürüyor. Kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerinin tek çatı altında toplandığı Türkiye'deki ilk sosyal iş modeli olan Vodafone Önce Kadın Programı bugüne kadar 490 bin kadının üzerine çıktı. 

"Vodafone Önce Kadın İlan Servisi" ile kadınların el emeği ürünlerini tek bir SMS ile alıcıya ulaştırmalarına imkan tanıyan Vodafone, "Önce Kadın Mağazaları" ile de kadınlara yeni istihdam olanakları sunuyor. 

"Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" ile de bölgedeki kadınlara iletişim teknolojilerinin de sunduğu imkanlarla el becerileriyle gelir elde etmelerine dayalı bir iş modeli sağlıyor. Son olarak 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesine destek olma amacıyla Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle "Girişimcilikte Önce Kadın" projesini hayata geçirdi. 

Vodafone'dan kadına şiddete karşı "Kırmızı Işık"  

"Önce Kadın" programı kapsamında Vodafone Türkiye, "Kırmızı Işık" uygulaması sayesinde şiddete maruz kalan kadınlara tek dokunuşla destek eli uzatıyor. "Vodafone Kırmızı Işık", şiddete maruz kaldığı anlarda kadınların kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına tek tuşla haber verebilmesini sağlıyor. 

"Acil SMS Salla-Uyar" fonksiyonunun açılmasıyla birlikte, uygulama arka planda çalışırken, telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilebiliyor. Harita ekranında, kullanıcıya en yakın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı birim ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin lokasyonu gösteriliyor. 

Mart 2014'teki lansmandan beri geçen bir yıl içinde toplam 262 bin kişinin akıllı telefonuna indirdiği Vodafone Kırmızı Işık, iOS cihazları da destekleyecek şekilde Apple App Store uygulama marketi üzerinde de yerini aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, Vodafone Türkiye olarak, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin global bilgi birikimlerini ve inovasyon gücünü, insan hayatına değer katmak üzere seferber ettiklerini belirterek, "Bir sosyal iş modeli olarak hayata geçirdiğimiz 'Önce Kadın' programımızla kadınların eğitime, bilgiye, girişimcilik imkânlarına erişiminde teknolojinin bütün fırsatlarını sunabilmeyi hedefledik" dedi. 

Keçeci, üreten kadını girişimciliğe teşvik eden, girişimci kadını daha da geliştiren; kadına yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir program kurguladıklarını kaydederek, "İnsanların hayatlarında değer yaratabilecek bir teknoloji ve hizmet yatırımı olarak gördüğümüz 'Önce Kadın'la' Sabre Ödülleri'nde altın sabre ödülünü kazandığımız için mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir