Vodafone'dan Adana'ya 30 milyon liralık yatırım

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy, ''Son 3 yılda Adana'ya 29,4 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 29,4 milyon liralık yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle Adana sanayisinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. 

Vodafone'dan yapılan açıklamada, ''Dijital Dönüşüm Hareketi'' kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarındaki yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone Türkiye, bu vizyon çerçevesinde Adana'da da yatırım yaptı. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Akdeniz Bölgesi'nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Adana'ya çok büyük önem verdiklerini belirtti. 

Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye'nin 2006 yılından bu yana toplam yatırımlarının 13 milyar lirayı aştığını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti: 

''Kasım 2013'te 'Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermek' misyonumuzla Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan ettik. Bu kapsamda Adanalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak, kent ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Adana halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Adana nüfusunun yüzde 91'i mobil telefon abonesi. Biz de gerek Adana gerekse Akdeniz Bölgesi'nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırım yapıyoruz. Son 3 yılda Adana'ya 29,4 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Adana'daki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 75 yatırımcımızın bulunduğu Adana'da 98 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Bölge genelinde ise toplam satış noktamız 246. Adana'da toplam 425 kişiye istihdam sağlıyoruz.'' 

Adana'da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, ''Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projesi kapsamında, Adana'da 10, Akdeniz Bölgesi'nde 58 anasınıfımız bulunuyor. Proje kapsamında Adana'da 2 bin 253, Akdeniz Bölgesi'nde 10 bin 400 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak' projemiz kapsamında, Adana'da 10 bin 769, Akdeniz Bölgesi'nde 54 bin 830 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık'' ifadelerini kullandı. 

'Adanalı şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 51'

Aksoy, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye'nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğini belirterek, ekonomik büyümenin itici gücünün KOBİ'ler olduğuna inandıklarını kaydetti. 

KOBİ'lerin attıkları adımlarla sadece kendilerinin değil, Türkiye'nin de kaderini belirleyecek güce sahip olduğunu düşündüklerini aktaran Aksoy, şöyle devam etti: 

''KOBİ'lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin 'iş ortağı' olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu'nu Temmuz 2014 itibariyle www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Dijitalleşme Endeksi'ni şimdiye kadar 17 bin işletme hesapladı ve 700 bin şirket ise sitemizi inceledi. Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu sonucuna vardık. Yarına Hazırım Platformu'nda Adanalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere 215 Adanalı şirkete ulaştık. Adanalı şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 51 olarak çıktı. Adana dijitalleşmede Türkiye'nin potansiyeli yüksek illeri arasında yer alıyor. Adanalı şirketler dijital dönüşümü kucaklıyor, rakiplerine fark atıyor.'' 

Bu konularda ilginizi çekebilir