Vodafone'un "Sürdürülebilirlik Raporu" na ödül

Vodafone Türkiye, sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımını ve bu alandaki faaliyetlerini tüm paydaşlarına sunmak amacıyla yayınladığı "5. Sürdürülebilirlik Raporu" ile Astrid Kurumsal Tasarım Ödüllerinde "Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde ödül aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone Türkiye, "5. Sürdürülebilirlik Raporu" iş dünyasının en saygın organizasyonlarından MerComm’un düzenlediği 2016 Astrid Kurumsal Tasarım Ödüllerinde "Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde ödül aldı.

Kurumların dünya çapındaki iletişim çalışmalarını değerlendirmek üzere 2001 yılından beri birçok uluslararası başarılı ödül ve organizasyona ev sahipliği yapan MerComm tarafından düzenlenen Astrid Kurumsal Tasarım Ödülleri, farklı kategorilerde iş dünyasının en başarılı kurumlarını ve çalışmalarını ödüllendiriyor. 

26. yılını geride bırakan organizasyon, her yıl dünya çapında yaklaşık 550'ye yakın kurum ve şirketin iletişim çalışmalarını değerlendiriyor ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, bu ödülü almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme hedefiyle faaliyet gösterirken, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda hayata geçirdikleri uygulamaları ve elde ettikleri performansı her yıl uluslararası standartlara uygun olarak raporladıklarını ifade eden Öğüt, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirliğin bir tercih değil, gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluk olduğu yaklaşımıyla hareket ediyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile tüm sürdürülebilirlik çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yayınladığımız sürdürülebilirlik raporlarının layık görüldüğü ödüller, bu çalışmalarımızın ne kadar değerli olduğunun bir kanıtı niteliğinde. Tüm dünyada kabul gören, birçok uluslararası ödül ve organizasyona ev sahipliği yapan bir kurum tarafından ödüle layık bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin doğal kaynaklara, çevreye saygılı, fırsat eşitliğinin hakim olduğu bir toplum olması adına yürüttüğümüz operasyonlarımızı şeffaflık ilkemiz doğrultusunda paydaşlarımıza aktarmaya devam edeceğiz"

AA1000 güvenceli ve denetimli tek sürdürülebilirlik raporu

Vodafone Türkiye’nin ödül almaya hak kazanan, bu yıl mart ayında yayınladığı 2014/15 Sürdürülebilirlik Raporu, Türkiye’nin AA1000 güvenceli ve denetimli tek sürdürülebilirlik raporu olma özelliğine sahip bulunuyor. 

Rapor, aynı zamanda Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Sürdürülebilirlik Raporlama İlkelerinin en son versiyonu olan G4 “GRI G4 Materiality Matters Check” standartlarını da kapsıyor. 

Raporun tüm çerçevesi ve içeriği, GRI G4 standartlarının gerektirdiği önceliklendirme sonuçlarına göre hazırlanmış bulunuyor. Raporda, 1 Nisan 2014 – 31 Mart 2015 döneminde Vodafone'un Türkiye’de elde ettiği sürdürülebilirlik performansının sonuçları ve hayata geçirdiği uygulamalar yer alıyor. 
Vodafone Türkiye’nin yayınladığı Beşinci Sürdürülebilirlik Raporu’na, www.vodafone.com.tr adresinden erişilebiliyor.